0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

ŠPANIJA U SVOJIM REDOVIMA IMA DIJAMANTA: Fudbaler Barselone postao najmlađi strelac Furije na Mundijalima – zamalo srušio rekord Pelea!

Objavljeno: 23.11.22 u 19:20

Neverovatna utakmica!

Fudbaleri Španije fantastično su započeli učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru, tako što su u prvoj rundi grupe E savladali selekciju Kostarike rezultatom 7:0. Ovaj meč igrao se na stadionu Al Tumama, utakmici je prisustvovalo nešto više od 40 hiljada ljudi, a u listu strelaca upisali su se Olmo, Asensijo, Soler, Gavi, Morata i Tores – dva puta.

Upravo Gavi je večeras ispisao istoriju svoje reprezentacije. Naime, mladi fudbaler Barselone postigao je peti gol Furije večeras i tako ušao u istorijske knjige kao najmlađi strelac Španije u istoriji na Svetskim prvenstvima.

Osim toga, sa svega 18 godina i 110 dana postao je treći najmlađi strelac uopšte na Mundijalima. Ispred njega su samo Manuel Rosas i legendarni Pele.

Podsećamo Gavi, koji je rođen 5. avgusta 2004. godine, ove godine je osvojio nagrade „Zlatni dečak“ i Kopa trofej koji se dodeljuje za najboljeg mladog igrača planete.

Zasigurno će ovu noć posebno zapamtiti mladi fudbaler.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter