0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

PIKSI PRED BRAZIL: Nisam pod stresom, osećam se ponosno! (FOTO)

Objavljeno: 23.11.22 u 14:57

Reprezentativci Srbije će sutra od 20 časova odigrati prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru, a poslednji put pred meč su se novinarima obratili selektor i kapiten naše selekcije.

Prvi se medijima obratio kapiten Srbije, Dušan Tadić, koji je pričao o dragocenom iskustvu sa prethodnog Mundijala u Rusiji 2018. gde se naša zemlja našla u skoro identičnoj grupi, kao što je to i sada slučaj:

NAJNOVIJE IZ KATARA:

„Ovde je dosta igrača sa prošlog SP, imaju dragoceno iskustvo. U najboljim su godibnama, neka se prepuste i uživaju, neka rade ono što su dosad radili i neće biti problema“ rekao je Tadić.

Potom je selektor, Dragan Stojković Piksi, pričao o tome kako provodi slobodno vreme u Kataru:

„Kada sam sam ne razmišljam o fudbalu, tako se koncentrišem na stvari koje će doći. Sve je upakovano, ono što nas očekuje. Nisam pod stresom, osećam se ponosno da sam svoju malu Srbiju doveo u Katar. Čini me srećnim biti među 32 ekipe na svetu, ovde, to je velika stvar. Nije bitan samo Brazil, bitni su Kamerun i Švajcarska. Ovo je turnir, idemo iz utakmice u utakmicu. Imamo devet bodova na stolu, učinićemo sve da ih što više prikupimo i da odemo u drugi krug. Za to se spremamo i to nam je cilj. Brazil jeste važna utakmica, ali nije važnija od Kameruna ili Švajcarske. Mentalno moramo biti spremni, da imam zdrave igrače i onda neće biti problrema, ostvarićemo cilj zašto smo ovde. Sama činjenica da smo ovde me čini srećnim. Zamislite, jedna Italija sedi kući i gleda TV. Italija! Ali, to je život“ započeo je Piksi, pa se dotakao podrške koju je dobio od svoje unuke Indije Rouz, kojom je oduševljen:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Porodica je jedan od glavnih faktora za koje živimo i radimo.- Oni nas teraju napred. Moja je prodica stigla u Dohu i ta poruka mnogo znači. Indija Rouz mi je otpevala pesmu poželela najbolje, potrudićemo se da je ne razočaramo. Imam četiri unuke, mnogo mi znače“ emotivan je bio naš selektor. O porodici je na isti način pričao i kapiten:

„Porodica mi mnogo znači, oni nas motivišu, posebno u teškim momentima. Oni nam daju dodatnu energiju, to je najvažnija stvar na svetu“ dodao je Tadić, pa pričao o samoj utakmici sa Brazilom:

Brazil je veliki tim, ali imaju i kolektiv. Složio bih se sa našim selektorom, oni jesu favoriti, ali mi smo uvek koncenbtirsni na sebe. Fokusirani smo na nas, želimo da pokažemo jednu dobru Srbiju, da obradujemo naš narod“ poručio je kapiten Srbije, a nakon toga je i selektor pričao na istu temu:

Brazil je tim koji ima kvaliteten igrače, Vinisijus, Nejmar… Tri napadač plus Nejmar. Ali, da ponovim, nije nas briga kako igra Brazil, već kako igra Srbija. Potrebno nam je da budemo koncentrisani celu utakmicu i da pokušamo da ih zaustavimo na inteligentan način, nećemo da trčimo za njima, to nije moj stil fudbala. Biće veoma teško, ali postoji mogućnost da ih pobedimo“ jasan je Piksi, koji je naglasio da se nikoga ne bojimo:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Sutra očekujem dobru Srbiju, koja će biti hrabra i napraviti dobar rezultat. Brazil je veliki tim, jedan od najboljih na svetu, ima zlatnu generaciju u ovom trenutku. Očekujem jednu tešku utakmicu, pokušaćemo taktičkim i tehničkim osobinama da budemo dobar rival Brazilu. Počinjemo sa 0:0, Brazil ima šansu da pobedi, ali i Srbija ima šansu da pobedi,. Ne bojimo se nikoga na ovom svetu“ zvučale su moćne reči Dragana Stojkovića Piksija! On se potom dotakao sastava Brazila i istakao da ne očekuje prevelika iznenađenja:

„To su legalna i legitimna pitanja za ovakve prilike, ali nijedan trener vam neće reći u kom sastavu će igrati. Mi znamo 99 odsto ko će igrati, ali to ne menja bilo šta. Što se tiče našeg tima, dobro smo radili ovih nekoliko dana, adaptirali se na klimu i život u Kataru. Stanje je zadovoljavajuće, jedino je Kostić pod znakom pitanja za sutrašnju utakmicu. Otkrio sam vam nešto“ zaključio je Piksi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter