0
Katar 2022

FOTO: Twitter/SEFutbol

NAJUBELJIVIJA POBEDA NA PRVENSTVU DO SADA: Španci servirali sedam golova u mrežu Kostarike! (VIDEO)

Objavljeno: 23.11.22 u 18:58

Goleada u prvom delu igre.

Fudbaleri Španije fantastično su započeli učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru, tako što su u prvoj rundi grupe E savladali selekciju Kostarike rezultatom 7:0. Ovaj meč igrao se na stadionu Al Tumama, utakmici je prisustvovalo nešto više od 40 hiljada ljudi, a u listu strelaca upisali su se Olmo, Asensijo, Soler, Gavi, Morata i Tores – dva puta.

VESTI O MUNDIJALU:

PRVO POLUVREME:

Vođstvo evropskom predstavniku, doneo je Dani Olmo u 11. minutu, nakon nekoliko fantastičnih šansi Španaca koje nisu iskorišćene. Gavi je dotakao loptu, štoper Kostarike je loše odreagovao, a Olmo je izašao oči u oči sa Navasom. Bivši fudbaler Dinama, sjajnim lobom je ukrotio iskusnog golmana.

Ovaj pogodak Olma, bio je 100. za Španiju na Svetskim prvenstvima.

Ubrzo nakon prvog pogotka, usledio je i drugi. Strelac je bio Marko Asensio u 21. minutu, a asistirao mu je Alba. Nakon što je ostavljen sam na levoj strani, Alba je mirno pronašao Asensija, a reakcija odbrane Kostarike, ponovo je izostala.

Nije želela Španija da se ovde zaustavi, nastavili su sa napadima, a novi pogodak stiže u 31. minutu. Najzaslužniji za ovo bio je Alba, koji je fauliran u kaznenom prostoru, pa je sudija lako odlučio da pokaže na belu tačku.

Ovu priliku, iskoristio je Feran Tores, sigurnim šutem za 3:0.

Španija ogromnu većinu utakmice drži loptu u svom posedu, čak 84%, ali su nakon trećeg gola, blago spustili ritam. Moraće Kostarika dosta da se uozbilji u nastavku igre, kako bi izbegla ogroman debakl.

DRUGO POLUVREME:

I pored prednosti od 3:0, Španija se ni za sekundu nije zaustavila. Feran Tores, povećao je vođstvo svog tima u 54. minutu. Nakon nekoliko dobrih dodavanja, Tores se sjajno zagradio, okrenuo se i postigao svoj drugi pogodak na ovom susretu.

U 71. minutu, videli smo 5 izmena Španije i 3 Kostarike. Tores, Pedri, Alba, Buskets i Asensio su otišli na zaslužen odmor, dok su umesto njih ušli Morata, Soler, Balde, Koke i Vilijams.

Što se tiče Kostarike, teren su napustili Kontreras, Benete i Borhes, dok su u igru ušli Zamora, Ruiz i Agilera.

Svoj peti gol na ovoj utakmici, Španija postiže samo 3 minuta kasnije. Morata je dobro centrirao, dok je na ivici šesnaesterca loptu zahvatio Gavi i pogodio od desnu stativu. Time je on postao najmlađi fudbaler koji je postigao gol na jednom Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Vrlo lako, Španija je u ovim momentima mogla do još nekog gola, a to bi se verovatno i desilo da na golu Kostarike ne stoji Kejlor Navas. Iskusni golman, uspeo je da odbije neke nalete protivnika, ali to ne umanjuje činjenicu da je njegov tim potpuno nadigran.

Španija je do kraja utakmice postigla još 2 gola. Prvi je delo Karlosa Solera u 90. minutu. Sve se dogodilo nakon reakcije golmana posle centaršuta, ali se lopta odbila do Solera, koji je bio na pravom mestu u pravo vreme za lakih 6:0.

Zatim, konačan rezultat na ovom duelu postavlja Morata u 92. minutu. Ovom pogotku, prethodio je odličan pas Danija Olma, a Navas ovog puta nije imaš šanse. pa je susret na kraju završen rezultatom 7:0.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter