0
Katar 2022

FOTO: FIFA

BELGIJA UZ DOSTA MUKE DO POBEDE: Sudije pokrale Kanadu i oteli im bodove! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.11.22 u 21:56

U okviru prvog kola Svetskog prvenstva u Kataru snage su odmerile selekcije Belgije i Kanade. Bio je to prvi duel u istoriji između ovih dveju reprezentacija na Svetskim prvenstvima. Jedini duel koji su odigrali bio je u vidu prijateljskog susreta sada već davne 1989. godine. Tada je slavila reprezentacija Belgije na gostujućem terenu u Otavi, a strelci su bili Kulemans i Degriz za konačnih 0:2.

Ova utakmica bila je posebno zanimljiva navijačima Crvene zvezde, jer se u startnoj postavi našao njihov kapiten Milan Borjan. Njemu je ovo bio 69 nastup u dresu reprezentacije Kanade.

Utakmica se igra na stadionu Ahmad bin Aliju, izgrađenom 2003. godine sa kapacitetom od 40.000 sedećih mesta. Glavni arbitar ovog susreta je Sikazve iz Zambije, a njegovi pomoćnici su Dos Santos i Maringule.

https://twitter.com/CanadaSoccerEN/status/1595492079517503493

BELGIJA: Kurtoa, Vertongen, Aldervajreld, Dendonker, Karasko, Kastanj, Vicel, Tilemans, Eden Azar, De Brujne, Bačuaji.

KANADA: Borjan, Džonston, Vitorija, Miler, Hojlet, Hatčinson, Eustakijo, Larija, Bjukenan, Dejvis, Dejvid.

Prvu prilika za Belgiju imao je Bačuaji već nakon 50ak sekundi igre, kada je sa distance šutirao, a njegov udarac je lako ukrotio Borjan. Nakon toga Kanađani su krenuli napred i na startu utakmice bili više nego dostojan rival favorizovanom pritvniku.

FOTO: Canada NT

Velika prilika za Kanadu viđena je u 7. minutu susreta, kada je upućen sjajan udarac nakon kornera, ali je lopta zakačila nekoga i tako kao mnogo mirnija stigla do Kurtoe. Ipak, minut kasnije glavni sudija je išao da pogleda VAR snimak, jer je Karasko kog je lopta pogodila, igrao rukom. Nakon pregledanog snimka, odluka je bila penal za Kanadu. Loptu je na belu tačku stavio Alfonso Dejvis, ali je Kurtoa pročitao njegovu nameru i sačuvao svoj gol!

Kanada je imala priliku i nekoliko minuta kasnije, ali je Belgija pomalo panično uspela da se odbrani i uz dosta sreće sačuva svoj gol. Razigrana Kanada stvarala je i polušanse, koje su završavale tik pored stativa gola Tiba Kurtoe.

Priliku da ugroze gol Kanade, reprezentativci Belgije imali su nakon sjajnog prodora De Brujena, ali je u momentu odluke, vezista Sitija izabrao izuzetno loše rešenje.

FOTO: Canada NT

Izvrsno su se branili kanađani.. Bačuaji se našao u izglednoj prilici, ali je odlična reagovala odbrana Kanade.

Kurtoa je u prvih pola sata konstantno bio na ozbiljnim mukama, ali je čuvar mreže Real Madrida odlično reagovao.

Prosto je neverovatno kako VAR nije po drugi put reagovao i dosudio penal u korist Kanade, jer je Vicel očigledno nagazio rivala na stopalo.

Za sve promašene prilike Kanada je kažnjena u 44. minutu utakmice. Sjajna lopta iz zadnje linije preletela je odbranu Kanade, što je iskoristio Bačuaji i iz neposredne blizine matirao nemoćnog Borjana.

Bjukenan mogao je da poravna rezultat u nadoknadi prvog poluvremena, ali je iz neposredne blizine loptu poslao preko gola.

FOTO: FIFA

Prvu priliku u drugom delu susreta imao je Dejvid, ali je neprecizno gađao glavom.

Nastavila se borba Belgije i Kanade tokom drugog dela susreta.. Iako su izabranici selektora Martineza krenuli sigurnije napred u odnosu na prvi deo utakmice, Kanada nije oklevala, već je krenula podjednako silovito napred.

Veliku priliku da sa 15 metara matira Borjana propustio je Bačuaji u 66. minutu utakmice. Čini se da je u nekoliko navrata Belgija mogla ozbiljnije da ugrzo rivala, ali saigrači nisu ispratili zamisli Kevina De Brujnea.

FOTO: FIFA

Zbila je redove reprezentacija Belgije, pa su Kanađani u drugih 45 minuta teže dolazili u priliku da ugroze neverovatnog Kurtou.

Mogla je Kanada do poravnanja rezultata u 80. minutu utakmice, ali je ponovo belgijski čuvar mreže fantastično reagovao. Do kraja susreta nije bilo ozbiljnijih prilika, pa je Belgija stigla do minimalne pobede.

Belgija – Kanada 1:0


Пласман обезедио Sofascore

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter