4
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA OSTVARILA 30. JUBILARNI TRIJUMF NA GOSTOVANJIMA: Crveno-beli u ovom segmentu značajno bolji od večitog rivala! (FOTO)

Objavljeno: 22.11.22 u 22:55

Sjajna forma kluba sa Malog Kalemegdana!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veoma važan trijumf u okviru 9. kola Evrolige. Alba je savladana u Berlinu, prvi put u istoriji međusobnih susreta ova dva tima. Zvezda je prethodno
još davne 2015. nadigrala nemački tim, ali tada pred domaćim navijačima u krcatoj hali ‘Aleksandar Nikolić’.

Ekipa Duška Ivanovića upisala je tako prvu pobedu na gostovanjima u elitnom takmičenju u aktuelnoj sezoni. Preostale dve pobede izvojevane su nad domaćem terenu (Bajern Minhen, Asvel Lion). Slavila je Zvezda nakon produžetka rezultatom 84:88, a blistavu partiju odigrali su Luka Vildoza, Nemanja Nedović i Luka Mitrović.

Klub sa Malog Kalemegdana je večeras odigrao svoju 225. utakmicu u Evroligi, 114. na gostujućem terenu. Zvezda je sjajnom predstavom u Berlinu zabeležila 30. jubilarni trijumf na gostujućim terenima u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na Starom kontinentu. Crveno-beli su u tom segmentu bolji od večitog rivala, Partizana, koji je na gostovanjima slavio 21 put.

4
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter