0
AdmiralBet ABA Liga

Aleksandar Bursac Partizan v Zadar-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 03.01.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

VELIKI POVRATAK U ABA LIGU: Srbin je novo pojačanje MZT-a, Makedonci doveli Gasolovog doskorašnjeg saigrača! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 22.11.22 u 13:04

Nekadašnji šampion Evrope sa juniorskom reprezentacijom Srbije ponovo na terenima širom regiona!
Iskusni srpski košarkaš, Aleksandar Bursać, novi je član MZT-a iz Skoplja. Krilni centar se vratio na terene AdmiralBet ABA lige nakon sjajne epizode u nacionalnom prvenstvu Španije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MZT Skopje Aerodrom (@kkmztskopje)

Bursać je na startu sezone branio boje Đirone, gde je uspešno odradio ugovor i zamenio povređenog Oriolu. Srbin je zadovoljio očekivanja legendarnog trenera Aita Garsije, ali roster španskog tima, za koji nastupa i Mark Gasol, već je ranije bio popunjen. Aleksandar je potom potpisao kratkoročnu saradnju sa Manresom, u odsustvu nekolicine povređenih igrača. Srbin je za period proveden u najkvalitetnijem prvenstvu u Evropi zapao za oko brojnim timovima. Nekoliko klubova iz regionalnog takmičenja pokazalo je ozbiljnu nameru da ga angažuje, ali popularni Buki je izabrao MZT, sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone.

AB: Srećan sam zbog dolaska u Skoplje. MZT je klub velike tradicije i nije potrebno trošiti reči o tome. Spreman sam da pomognem timu i pružim svoj maksimum, a sve to u nameri da ostvarimo zacrtane ciljeve sa kojima sam upoznat – izjavio je Bursać u razgovoru za HotSport.
Već u nedelju očekuje se njegov debi, kada će MZT ugostiti ekipu Mege MIS.

Klub iz prestonice Severne Makedonije nalazi se na 13. poziciji u ligi, sa jednom pobedom na sedam mečeva, uz napomenu na paklen raspored koji imaju od starta sezone. Bivšeg asa FMP-a i Zadra vide kao idealno rešenje na poziciji ‘4’ i nadaju se seriji pozitivnih rezultata.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter