0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MILOŠ MILOJEVIĆ PRED ZENIT: Prilika za dokazivanje!

Objavljeno: 22.11.22 u 17:14

Sve je spremno!

Pred prijateljsku utakmicu između Crvene zvezde i Zenita koja će biti odigrana od 18 časova, održana je konferencija za štampu na kojoj se naš trener Miloš Milojević obratio ruskim medijima.

Hvala domaćinu što su nas pozvali da odigramo utakmicu i skratimo pauzu do početka priprema i drugog dela sezone koji nas očekuje. Imamo priliku da odmerimo snage sa dobrim protivnikom u sjajnim uslovima. Očekujem dobru utakmicu i da se predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Zvezda uvek želi da pobedi, ali pita se i protivnik. Imamo mnogo igrača koji su u reprezentacijama, trojicu na Svetskom prvenstvu i dosta njih koji igra prijateljske utakmice za svoj nacionalni tim u ovom prozoru. Takođe i reprezentacija Srbije do 21 godine igra… U ovom trenutku gledamo ka igračima koji nisu u prvom planu da pokažu da vrede i da su dobri za Crvenu zvezdu. Uvek gledamo da unapredimo našu igru. – počeo je Milojević.

Zanimalo je medije iz naše bratske zemlje kako Milojević procenjuje domete reprezentacije Srbije na tekućem Svetskom prvenstvu.

Dosta zavisi od prve utakmice, ali nadam se dobrom rezultatu. Bitno je za srpski fudbal da to bude tako, za reprezentaciju, ali i za igrače i nas trenere da se afirmišemo. Verujem u reprezentaciju. Posle dužeg vremena oseća se maksimalna podrška javnosti i naroda i nadam se da će tako ostati tokom celog turnira. Treba biti realan i ići korak po korak. Prvo da se prođe grupa, a onda imamo šansu i za nešto više.

u Zvezdi je i talentovani RusJegor Prucev.

Reč je o mladom i u perspektivi dobrom igraču. Ima tu sreću ili nesreću da igra na poziciji gde su nam najbolji igrači – Katai, Ivanić i Mitrović, a to je žestoka konkurencija. Probali smo da ga pomerimo ka veznom redu, ali svakako je pred njim period rada i dokazivanja. Zaigraće protiv Zenita, a na njemu je da iskoristi šansu i da pokaže da može da nam pomogne u drugom delu sezone.

FOTO: FK Crvena zvezda

Čeka Milojević zimske pripreme…

Ekipa je bila pravljena za Ligu šampiona u trenutku kad sam došao. Bio je mali mentalni pad i razočarenje jer smo svi želeli da igramo Ligu šampiona. Kvalitet postoji, ono što smo uradili u kratkom periodu u vidu fizičkih i fudbalskih parametara u smislu toga da smo se podigli za bar 20 posto, govori o realnim i dobrim stvarima. Nismo imali puno prostora za rad, igrali smo utakmice na svaka tri dana. Nedostaje nam taj pripremni period i tek kad prođemo to, imaćemo realnu sliku.

Prokomentarisao je Milojević činjenicu da ruskih klubova, kao ni reprezentacije nema na međunarodnim takmičenjima.

Mi u Srbiji znamo kako je to biti isključen iz sportskih događaja, krajem prošlog veka nam se to desilo. Sportisti ne treba da ispaštaju. Lično, bavim se samo fudbalom i volim ruske ekipe i reprezentaciju. Fudbalski svet je definitivno uskraćen za njih. Da li je to ispravno ili ne, moj odgovor ne može da promeni ništa, ali ono što znam je da je kvalitet fudbala sa ruskim ekipama bolji – podvukao je Milojević.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter