0
Katar 2022

FOTO: FIFA

FRANCUSKA NA KRAJU LAKO SA AUSTRALIJOM: Deluju nezaustavljivo kada krenu prema golu rivala! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 22.11.22 u 22:00

Pogodak za nadu ‘Kengura’, ali onda apsolutna dominacija Francuske!

Francuska i Australija su se sastale u okviru D grupe na Svetskom prvenstvu u Kataru. Nesumnjivo da su ‘Trikolori’ apsolutni favoriti, ali daleko od toga da Australija nema nikakvih šansi.

FRANCUSKA: Ljoris, Pavar, Upamekano, Konate, Ernandez, Rabijo, Čuameni, Dembele, Grizman, Embape, Žiru.

AUSTRALIJA: Rajan, Etkinson, Sutar, Rovls, Behih, Muj, Gudvin, MekGri, Irvin, Leki, Djuke.

U prethodnom duelu kada su se sastale ove reprezentacije slavila je Francuska sa 2:1, dok je na prijateljskom susretu 2013. godine takođe slavila selekcija ‘Trikolora’ sa 6:0.

FOTO: FIFA

Šokantan start utakmice priredili su fudbaleri Australije. Igrao se 9. minut utakmice kada je povredu Ernandeza iskoristila Australija, da povede preko Gudvina.

Potpuno očekivano reprezentacija Francuske je od tog trenutka krenula još jače, ali je Australija uspešno odbijala te početne nalete rivala.

Fantastičnu priliku da povede sa 2:0 Australija je imala u 22. minutu meča, kada je Djuk uputio udarac sa distance.. Lopta je prošla neposredno pored leve stative Uga Ljorisa.

Izjednačenje ‘Trikolorima’ donosi gorostasni vezista – Rabijo. Fenomenalan cetrašut u 27. minutu susreta od strane Ernandeza i prelep pogodak glavom.

Potpuni preokret Francuske desio se u 32. minutu nakon fantastičnog poteza Embapea.. Fudbaler PSŽ-a je prvo ukrao loptu odbrani, sjajno probio po krilu i Žirua poslužio kao na tacni.

Sjajnu priliku u završnici prvog poluvremena imao je Grizman, kada je sa ivice kaznenog prostora po zemlji šutirao tim pored gola.

Neverovatno je da Embape nije uspeo da postigne pogodak u 45. minutu utakmice, kada ga je uposlio Grizman, a on je sa svega nekoliko metara loptu poslao izuzetno visoko.

FOTO: FIFA

Sve je to moglo da bude kažnjeno u sudijskoj nadoknadi prvog dela susreta, kada je MekGri udarcem glavom pogodio stativu.

Kanonada promašaja za Francusku nastavila se i u drugom delu susreta. Igrao se 50. minut kada je prvo udarac Čuamenija izblokiran, da bi zatim makazice Žirua prošle tik pored stative.

Izuzetno grubi bili su fudbaleri Australije na startu drugog dela utakmice, što je rezultiralo nekolicinom prekršaja.

Francuska je konstantno napadala i pravo je čudo kako je i dalje bilo samo 2:1. Nizali su ‘Trikolori’ veliki broj prilika, ali su se ‘Kenguri’ odlično branili i držali priključak.

Držali su posed fudbaleri Francuske, kontrolisali igru i ugrožavali gol rivala. Prvo je udarac Grizmana ‘očišćen’ sa gol linije, da bi potom Dembele centaršutem pronašao Embapea koji postiže pogodak glavom.

Prednost Francuske nastavila je da raste nekoliko trenutaka kasnije.. Embape je sjajno centrirao, a Žiru spakovao loptu u gol glavom, baš onako kako to centarfori njegovog kvaliteta rade. Olivije Žiru je sa ova dva pogotka došao do brojke od 51 gola u dresu nacionalnog tima.

Iako je vodila sa 4:1 – Francuska je nastavila da napada i praktično se uigrava za nastavak Svetskog prvenstva.

Sjajan udaraca glavom Ibrahime Konatea zaustavio je Rajan u 90. minutu utakmice.

Francuska – Australija 4:1 (2:1)


Пласман обезедио Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter