0
Katar 2022

FOTO: FIFA

FRANCUSKA LOŠE KRENULA, PA UPALILA MAŠINU: Preokret ‘Trikolora’! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 22.11.22 u 20:52

Sjajna utakmica tokom prvog dela susreta! 

Francuska i Australija su se sastale u okviru D grupe na Svetskom prvenstvu u Kataru. Nesumnjivo da su ‘Trikolori’ apsolutni favoriti, ali daleko od toga da Australija nema nikakvih šansi.

FRANCUSKA: Ljoris, Pavar, Upamekano, Konate, Ernandez, Rabijo, Čuameni, Dembele, Grizman, Embape, Žiru.

AUSTRALIJA: Rajan, Etkinson, Sutar, Rovls, Behih, Muj, Gudvin, MekGri, Irvin, Leki, Djuke.

U prethodnom duelu kada su se sastale ove reprezentacije slavila je Francuska sa 2:1, dok je na prijateljskom susretu 2013. godine takođe slavila selekcija ‘Trikolora’ sa 6:0.

FOTO: FIFA

Šokantan start utakmice priredili su fudbaleri Australije. Igrao se 9. minut utakmice kada je povredu Ernandeza iskoristila Australija, da povede preko Gudvina.

Potpuno očekivano reprezentacija Francuske je od tog trenutka krenula još jače, ali je Australija uspešno odbijala te početne nalete rivala.

Fantastičnu priliku da povede sa 2:0 Australija je imala u 22. minutu meča, kada je Djuk uputio udarac sa distance.. Lopta je prošla neposredno pored leve stative Uga Ljorisa.

Izjednačenje ‘Trikolorima’ donosi gorostasni vezista – Rabijo. Fenomenalan cetrašut u 27. minutu susreta od strane Ernandeza i prelep pogodak glavom.

Potpuni preokret Francuske desio se u 32. minutu nakon fantastičnog poteza Embapea.. Fudbaler PSŽ-a je prvo ukrao loptu odbrani, sjajno probio po krilu i Žirua poslužio kao na tacni.

Sjajnu priliku u završnici prvog poluvremena imao je Grizman, kada je sa ivice kaznenog prostora po zemlji šutirao tim pored gola.

Neverovatno je da Embape nije uspeo da postigne pogodak u 45. minutu utakmice, kada ga je uposlio Grizman, a on je sa svega nekoliko metara loptu poslao izuzetno visoko.

Sve je to moglo da bude kažnjeno u sudijskoj nadoknadi prvog dela susreta, kada je MekGri udarcem glavom pogodio stativu.

Francuska – Australija 2:1


Пласман обезедио Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter