1
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

FILIP ĐURIČIĆ O BRAZILU: To što su osvojili pet svetskih titula im daje za pravo da tako misle i govore! (VIDEO)

Objavljeno: 22.11.22 u 19:40

Pored Nemanje Gudelja, na konferenciji za medije u Kataru danas je bio i Filip Đuričić, koji je izneo svoje očekivanja pred izazove Orlova na SP.

Prve reči fudbalera Sampdorije bile su vezane za iznenađenje dana, odnosno poraz Argentine od Sudijske Arabije:

„Još jednom je fudbal danas pokazao zašto je toliko lep. Još jednom se dokazalo da su velike senzacije moguće. Naravno da i nama takvi rezultati dodaju određenu dozu samopouzdanja i motivišu nas da još više verujemo. Naša utakmica protiv Brazila će biti totalno drugačija i specifična. Naravno da neće biti lako ali nam daje nadu“. započeo je, a onda se dotakao izjava Brazilaca, koji uopšte ne pričaju o Srbiji, već o osvajanju Mundijala:

„Što se nas tiče, ne moraju ni u osminu finala. Opet, to je njihovo pravo da na taj način gledaju na turnir. To što su osvojili pet svetskih titula im daje za pravo da tako misle i govore. Šta oni govore, trenutno nije naš fokus. Gledamo sebe i nismo bez šansi protiv njih. Bitno je da mi prođemo grupu, a da li će oni u osminu finala sa nama ili ne, to je njihova stvar“ bio je jasan Đuričić, a onda pričao o kvalitetima jedne od najboljih selekcija sveta:

„Zaista ne znam šta da kažem jer su jaki u svim linijama. Ali ako moram da izdvojim najveći kvalitet, onda je to brzina ofanzivnih igrača. Na to bi trebalo da obratimo najveću pažnju. Ipak, imamo veliko smaopuzdanje i nadamo se dobrom rezultatu“ istakao je, a onda odgovorio na pitanje brazilskih novinara, koji su pitali da li Srbija očekuje Vinisijusa ili Freda u startnih 11:

„Ne znam, ne bavimo se time. To je njihova stvar. Poznajem kao fudbalere obojicu pomenutih i to je sve“ bio je kratak, pa dobio pitanje da li su bekovi Aleks Sandro i Danilo najslabije karike tima:

NAJNOVIJE IZ KATARA:

„To su igrači koji igraju u Juventusu… Dovoljno je to reći. Ako je to najtanja karika, nije lepo za nas. Naravno da i Brazilci imaju imaju mane. Pokušaćemo da ih napadnemo gde su najtanji a koje su to mane, ne bih otkrivao“ rekao je, pa zatim dobio pitanje da li mu je kao dečaku bio san da igra protiv Brazila:

„Jesam, kad sam počinjao fudbal. Dok sam igrao ispred zgrade, uvek sam zamišljao da je to protiv Brazila. To je jedna od najatraktivnijih i najboljih ekipa na svetu. Uvek sam zamišljao da igram finale Svetskog prvenstva protiv njih. Epilog možete da zamislite i nadam se tom epilogu kao ispred zgrade“ potom je Đuričić govorio o prilagođavanju na klimu u Kataru i o slobodnom vremenu:

„Očekivao sam da je teže, ali aklimatiozvali smo se u poslednja tri dana. U Bahreinu je bilo mnogo, mnogo toplije. Uglavnom smo svi zajedno. Retko, baš retko sam video da se neka grupa tako drži zajedno. Pričamo, igramo društvene igre…“ naglasio je, a onda rekao kolika mu je čast što se prvi put našao na Svetskom prvenstvu:

„Kao što znate, pre godinu dana sam imao tešku situaciju i tešku povredu tako da mi je ovaj poziv i poverenje selektora mnogo značio“ zatim je Filip Đuričić dobio pitanje kako će se prilagoditi na nova pravila na Mundijalu:

„Stručni štab vodi računa o svemu, ali mogu da otkrijem da su imali sastanak sa ljudima iz FIFA što se tiče „novih“ pravila fudbalske igre. Rekli su nam na šta mi da obratimo pažnju i na šta će sudije obraćati pažnju. Videli smo na prvim utakmicama da se igra mnogo duže od 45 ili 90 minuta, da su nadoknade vremena po 10 ili 12 minuta. To je jedan od noviteta na koji nam je skrenuta pažnja“ naglasio je, pa konstatovao koliko znači svima što se nije mnogo menjao sastav ekipe od kada je na mesto selektora došao Dragan Stojković Piksi:

FOTO: STARSPORT

„Znači sigurno. Što duže smo zajedno, to bolje. Naravno da se i dalje upoznajemo i trudimo se da bolje komuniciramo na terenu. Generalno se dobro poznajemo jer igramo već duže vremena zajedno. Za gro igrača je ovo prvi Mnudijal. Sigurno će pritisak biti veliki, ali treba da igramo hrabro, pa šta bude“ potom je fudbaler Sampdorije pričao o pritisku:

„Pritisak nije uvek negativan. Može da donese mnogo toga. Jedva čekamo da izađemo na teren i da igramo. Sanjali smo o tome. Lično, nemam pritisak rezultata. Međusobno smo rekli da treba ići utakmicu po utakmicu. Pritisak može dosta toga pozitivnog da donese“ istakao je, a onda dobio nezahvalno pitanje, odnosno da li zna ko će biti u startnoj postavi protiv Brazila:

„Ne znam tim, ali snaga ove ekipe je da ko god izađe na teren, doneće kvalitet i dati maksimum. Minut ili 90, svejedno je. To izdvaja ovu ekipu od prethodnih reprezentacija“ potom su ga novinari pitali da li tim koji je pobedio Portugal i Norvešku na strani može da slavi i protiv Brazila na otvaranju Mundijala:

„Te utakmice su pokazatelj da možemo da igramo protiv jakih. I da pobeđujemo. Ključno je bilo što smo verovali. I za ovu utakmicu isto verujemo. Da li ćemo pobediti, zavisi od više faktora. Treba igrati hrabro, pa ko bude bolji“ zaključio je Filip Đuričić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter