0
Katar 2022

FOTO: Twitter/England

ŠEST GOLOVA ENGLEZA ZA PRVI TRIJUMF U KATARU: Iranci uspeli da se upišu, njihove borbe tek slede! (VIDEO)

Objavljeno: 21.11.22 u 16:14

Pobednik se nije dovodio u pitanje.

Na drugom meču na Svetskom prvenstvu u Kataru selekcija Engleske je ubedljivo savladala Iran rezultatom 6:2. Prvi pogodak je postigao Džud Belingem, igrač od koga mnogi očekuju da bude i najbolji mladi igrač na ovom prvenstvu, drugi je delo Bukaja Sake, dok je tačku na prvi deo igre stavio Rahim Sterling. U nastavku, u strelce su se još upisali Rašford i Griliš, dok je Saka postigao još jedan pogodak. Na drugoj strani, mrežu Engleske zatresao je Taremi i to dva puta.

VESTI O MUNDIJALU:

PRVO POLUVREME:

Videli smo jednu pauzu zbog povrede golmana Irana, što je prekinulo igru na nekoliko minuta. Englezi su očekivano od samog starta meča kontrolisali igru i samo se čekao momenat kada će se mreža Iranaca zatresti.

Upravo to dogodilo se u 35. minutu, nakon dobre akcije i centaršuta Luka Šoa. Belingem je prihvatio loptu na oko 10 metara od gola i glavom je lobovao Hoseinija za prednost od 1:0.

Engleska je pored ovog pogotka imala još nekoliko šansi. Samo 3 minuta ranije, nakon kornera, Megvajer je pogodio prečku. Ranije su već u 3. minutu tražili i jedanaesterac, ali je sudija nakon gledanja VAR-a odlučio da ipak nema elemenata za najstrožiju kaznu.

Drugi gol, videli smo u 43. minutu, a postigao ga je Saka. Nakon kornera, odbrana Irana nije reagovala, što je iskoristio Saka i na odbijenu loptu u šesneastercu, ponovo zatresao mrežu protivnika.

Ubrzo je usledio novi gol za Englesku, a na scenu je stupio Sterling, postigavši pogodak za 3:0. U pitanju je bio kontranapad, a asistirao mu je Hari Kejn sa desne strane. Bio je to treći gol za tu selekciju u nešto više od 10 minuta igre.

Prvo poluvreme produženo je za 14 minuta zbog povrede golmana Irana i prekida.

DRUGO POLUVREME:

Samo što je delovalo da su se Iranci stabilizovali na startu drugog dela igre, usledio je novi gol za Englesku. Sve se desilo u 62. minutu, kada se Sterling sjajno snašao na sredini terena, proigravši Saku, koji je uspeo da fintira dvojicu Iranaca i postigne pogodak za 4:0.

Do svog prvog gola, stiže i Iran i to samo 3 minuta kasnije. Napadač Porta Taremi, je nakon centaršuta sa desne strane uspešno savladao Pikforda za 4:1.

Radost Iranaca nije dugo trajala, a prekinuo ju je Rašford u 71. minutu. Kejn je zabeležio novu asistenciju, a Rašford je imao lakši posao.

Ovaj meč, što se tiče Engleske, zatvorio je Džek Griliš u 90. minutu, pa se i on upisao u listu strelaca. U pitanju je bio novi kontranapad Engleske, a nesebičan je bio Vilson.

Poslednji pogodak na utakmici, delo je Taremija sa bele tačke pri samom kraju duela.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter