0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

ISTORIJSKI DOGAĐAJ U KATARU: Englezima prvi put na Mundijalu promenjen naziv himne!

Objavljeno: 21.11.22 u 14:25

‘Bože čuvaj kralja!’ – orilo se na stadionu.

U okviru 1. kole grupe B na Svetskom prvenstvu u Kataru na teren su istrčale selekcije Engleske i Irana. Posle prvih 25 minuta igre rezultat je 0:0, ali Englezi u potpunosti kontrolišu ritam igre. Prvi deo ovog duela obeležio je strahivot susret golmana Bejravanda i još jednog igrača Irana.

Iskusni čuvar mreže je dao sve od sebe kako bi nastavio meč, ustajao je u nekoliko navrata i hteo da nastavi, ali jednostavno je izvukao deblji kraj. Zamenio ga je znatno manje iskusniji Hoseini.

Jedna zanimljivost mogla se videti i čuti uoči početka utakmice. Danas je prvi put u istoriji Englezima intonirana himna ‘God save the King‘ na jednom Mundijalu, jer je na svim prethodnim takmičenjima glasila ‘God save the Queen‘.

Na prva tri Mundijala kada su imali kralja oni uopšte nisu učestvovali, jer su bojkotovali takmičenje. Promena u rečima himne nastala je zbog smrti kraljice Elizabete II.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter