0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

GOLOVI VALENSIJE I DIRLJIVA PROSLAVA: Pogled u nebo, pobeda posvećena legendarnom Čuču koji je tragično preminuo! (FOTO)

Objavljeno: 21.11.22 u 12:17

Napadač je izgubio život upravo u Dohi!

Prvog dana Svetskog prvenstva u Kataru, nakon spektakularnog otvaranja, na teren su istrčali
nacionalni timovi domaće selekcije i Ekvadora. Gosti iz Južne Amerike uspeli su da rastuže Katarce i nanesu im prilično bolan poraz na početku prestižnog takmičenja.

Golovima fantastičnog Enera Valensije Ekvador je slavio sa 0:2. Jedan od četiri predstavnika iz Južne Amerike je trijumfom načinio ogorman korak ka plasmanu u nokaut fazu. Iskusni golgeter je u tri navrata tresao mrežu golmana Sada, ali je prvi pogodak poništen zbog ofsajd pozicije nakon reakcije iz VAR sobe.

U sva tri slučaja, Valensija i ekipa proslavili su golove na identičan način. Ostatak ekipe bi odmah potrčao za strelcem gola, zatim bi svi klekli na kolena, rukama pokazali na gore gledajući u nebo. Ekvadorci su golove posvetili legendi njihove reprezentacije i nekadašnjem saigraču, Kristijanu Benitezu.

Popularni Čučo, koji je vedrio i oblačio u tamošnjem, kao i meksičkom fudbalu, tragično je preminuo 2013. godine. Nakon jednogodišnje epizode u Birmingemu, i sjajnih partija u Americi, potpisao je za katarski El-Džais. Dvostruki osvajač zlatne lopte u Meksiku, koji je postigao 24 gola za svoj nacionalni tim, osetio je snažne bolove u stomaku na debiju za katarski klub. Kristijan je momentalno hospitalizovan, ali nije bilo spasa za momka starog 27 godina. Njegove srce je prestalo da kuca zbog respiratorne insuficijencije.

Omaleni napadač, visok svega 168 cm, bio je najvoljeniji fudbaler u Ekvadoru. Desetine hiljada ljudi došlo je na sahranu kako bi svog junaka ispratili na večni počinak. Fudbalski savez Ekvadora je njegov dres, sa brojem 11, povukao iz upotrebe. Kapiten nacionalnog tima, Ener Valensija, istetovirao je nadlaktici njegovu čuvenu ’11’.

Brojni mediji povezilvali su Beniteza svojevremeno sa Crvenom zvezdom, a čak je i njegov menadžer potvrdio da je razgovora bilo. Nema sumnje da bi Čučo ostavio daleko veči trag u svetskom fudbalu i prava je šteta što se tako ugasio jedan mlad život.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter