0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@OnsOranje

GAKPO GLAVOM DONEO POBEDU HOLANDIJI: Senegal verovatno bolji, ali ostao bez bodova! (VIDEO)

Objavljeno: 21.11.22 u 18:59

Fudbaleri Senegala i Holandije igraju svoj prvi duel na ovom Svetskom prvenstvu, a poslednji u prvoj rundi kada je grupa A u pitanju. Gledali smo solidan meč, prepun inteziteta i borbe, a konačan rezultat meča bio je 0:1 . Oranje je ostalo neporaženo u grupnoj fazi Mundijala još od 1994.

Poluvreme nisu obeležile prevelike prilike i pored pristojnog inteziteta tokom prvog dela igre. Obe ekipe su napadale u talasima, a najkonkretniji pojedinac trenutno je Ismaila Sar, koji je u nekoliko navrata namučio odbranu rivala. Sa druge strane, solidnu priliku je imao Frenki De Jong, ali izostala je završnica.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Takođe obe ekipe su mogle da dođu do opasnih situacija iz prekida, ali falilo je koncentracije i kvalitetnog centaršuta. U nastavku je inicijativu malo više preuzela Holandija, ali ipak su Senegalci imali najbolju priliku u prvoj polovini drugog dela preko Die, ali je čuvar mreže Oranja bio na visini zadatka.

Ipak, iako je afrički tim imao više od igre, Holandija je došla do prednosti pet minuta pre istega regularnih devedeset minuta. De Jong je uputio odličan centaršut, a Kodi Gakpo se odlično ubacio, stigao do lopte pre Mendija, i postigao gol na debiju na Mundijalima.

Do kraja meča pokušavali su Senegalci da dođu do gola i boda, ali ipak uspela je defanziva trostrukog svetskog viceprvaka da izdrži sve nalete tima iz Afrike, a sve dileme otklonio je Klasen duboko u nadoknadi. Naredni meč Holandija igra sa Ekvadorom, dok Senegal ide na Katar.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter