0
Katar 2022

Sasa Lukic (C) celebrates after scoring a goal with Dusan Vlahovic and Aleksandar Mitrovic (R) Srbija v Svedska - UEFA Nations League-League B-Group Beograd, 24.09.2022 foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

EVO KAKO SRBIJA MOŽE DA IZNENADI BRAZIL: Imamo jedno moćno oružje, moraće dobro da se paze! (FOTO)

Objavljeno: 21.11.22 u 13:44

Možda su skuplji i kvalitetniji, ali imamo kako da ih ugrozimo.

Prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kataru, Srbija će odigrati u četvrtak od 20 časova, a rival je već nadaleko poznat. U pitanju je selekcija Brazila, koja važi i za jednog od favorita na ovogodišnjem Mundijalu.

Mnogi analitičari Srbiju čak vide i kao treću u grupi, dok se naravno u Srbiji, već priželjkuje veliko iznenađenje i potencijalni trijumf protiv Brazilaca. Kao jedna stvar, na koju sigurno možemo da se oslonimo, ne samo u ovom, nego i u svim mečevima, jeste naša visina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Geografski kutak (@geokutak)

Naime, Srbija je najviša reprezentacija na Svetskom prvenstvu sa prosekom od 187.1 centimetar, dok na primer u prvih 10, nema nijedne ekipe iz naše grupe. Naša selekcija je i u samim kvalifikacijama pokazala koliko je opasna u igri glavom, što izvanredno demonstrira Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji naše zemlje.

Mitrović je visok 189 centimetara, a ogroman broj pogodaka u karijeri postigao je upravo glavom. Takođe, ne treba zaboraviti ni dušana Vlahovića, koji je visok centimetar više.

Dusan Vlahovic and Aleksandar Mitrovic
Srbija v Svedska – UEFA Nations League-League B-Group
Beograd, 24.09.2022
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Brazilcima sigurno neće biti lako da se izbore sa prekidima, kao i centaršutevima naše selekcije, a kako će sve to izngledati, saznaćemo u četvrtak.

VESTI O MUNDIJALU:

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter