1
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

DA LI JE OVO NAJHRABRIJI GEST IKADA!? Iranci odbili da pevaju himnu kao znak protesta protiv terorističkog režima! (VIDEO)

Objavljeno: 21.11.22 u 22:25

Na drugom meču na Svetskom prvenstvu u Kataru selekcija Engleske je ubedljivo savladala Iran rezultatom 6:2. Meč je bio rešen već nakon prvih 45 minuta kada su šampioni sveta iz 1966. godine imali tri gola prednosti.

Ipak, ono što će ostati daleko više upamćeno od samog nastupa iranskog tima, jeste njihov izuzetno hrabri gest da se odbije pevanje himne koja reprezentuje jezivi režim Alija Hamnija koji strahovladom zavodi red u toj državi. Takođe su i sami Iranci sa tribina zviždali spostvenoj intonaciji himne.

Skoro pola hiljade ljudii je poginulo u toj zemlji u protestima protiv užasne vlasti u toj zemlji, čak se i najbolji iranski fudbaleri Ali Dei navodno suočava sa smrtnom kaznom, a ovaj gest je izuzetno hrabar jer su posledice koje mogu fudbaleri da snose, kao i verovatno i njihove porodice, ogromne.

18
8

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter