0
Katar 2022

Serbia, national football team training session in Doha, Qatar on 21. Nov, 2022 photo: STARSPORT

BRAZIL JE GLAVNI FAVORIT ZA TITULU: Evo gde su Piksijevi „orlovi“ na listi favorita na Mundijalu!

Objavljeno: 21.11.22 u 18:42

Srbija će sigurno pokušati da bude iznenađenje čitavog turnira

Poznati sportski institut poznatiji pod nazivom CIES (Međunarodnog centra za sportske studije) nedavno je izbacio listu najvećih favorita za osvajanje tekućeg Svetskog prvenstva u fudbalu.

Naravno, nas najviše zanima pozicija fudbalske reprezentacije Srbije koju sa klupe predvodi legenda našeg i svetskog fudbala Dragan Stojković Piksi.

VESTI O MUNDIJALU:

Prema njihovoj analizi utvrđeno je da su „orlovi“ 11. favorit za titulu prvaka sveta, što je prilično dobar plasman kada u obzir uzmemo koje su sve selekcije ispred nas.

Inače, ono na osnovu čega je CIES pravio ovu analizu zove se “impakt skor“.

Impakt skor se računa na osnovu prosečnog kvaliteta utakmica u kojima su fudbaleri učestvovali tokom poslednjih godinu dana, kao i na osnovu broja odigranih minuta na zvaničnim mečevima u prethodnih 12 meseci. Zatim prema pojedinačnom nastupu igrača u poređenju sa saigračima i protivnicima i poređenju sa fudbalerima istog tehničkog profila – objasnili su iz CIES-a.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter