0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

120 MINUTA FUDBALA IAKO JE SVE BILO REŠENO: Evo zašto kao da su se igrali produžeci u meču Engleske i Irana!

Objavljeno: 21.11.22 u 16:34

Na drugom meču na Svetskom prvenstvu u Kataru selekcija Engleske je ubedljivo savladala Iran rezultatom 6:2. Meč je bio rešen već nakon prvih 45 minuta kada su šampioni sveta iz 1966. godine imali tri gola prednosti.

Ipak činjenica koja je svima zapala za oko jeste izuzetno dugačka nadoknada, gotovo pola sata ukupno.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Naime, u prvom poluvremenu zbog verovatnog preloma nosa čuvara mreže Irana, sudija Klaus je skroz razumljivo dodao 14 minuta zaustavnog vremena. Ipak, u drugom delu, kada su Tri lava imala pet golova prednosti, sve je šokirala činjenica da je produžen meč 10 minuta.

Kasnije zbog penala za Iran, sto je ponovo izašlo na skoro 15 minuta nadoknade, pa su fudbaleri gotovo proveli na terenu kao da su se igrali produžeci.

 

Pojašnjenje ovakve situacije, i pored rešenog pitanja pobednika, jeste da je najnovija instrukcija svim arbitrima da nadoknade svaki potrošeni sekund na izmene, VAR provere, povrede i slično, bez obzira koliko je ubedljiv rezultat.

Tako da smo i pored nedostatka neizvesnosti imali skoro dva i po sata TV prenosa drugog meča ovogodišnjeg Mundijala.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter