0
ATP

FOTO: ATP Tour @atptour/ Twitter screenshot

DAME I GOSPODO – NOVAK ĐOKOVIĆ: Srbin ponovo pokorio planetu, novi pehar na završnom turniru! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.11.22 u 20:45

Nole, pa nekoliko mesta prazno!

Najbolji srpski teniser i verovatno najuspešniji pojedinac u istoriji belog sporta, Novak Đoković, došao je do šeste titule na završnom ATP masteru u sezoni. Srpski as je u velikom finalu za nešto više od jednog časa i 30 minuta borbe ‘počistio’ Kaspera Ruda. Tradicija se nastavila, pa će Norvežanin i posle četvrtog međusobnog duela ostati bez osvojenog seta protiv Novaka.

Đoković je u Torinu savladao Ruda sa 7:5, 6:3. Daleko snažniji otpor Kasper je pružio u prvom setu. Borio se Norvežanin do samog finiša, kada je Novak pri rezultatu 6:5 uspeo da iskoristi četvrtu brejk loptu u prvom setu i povede sa 1:0. Iako je bio raspoložen za igru u prvom periodu susreta, nije imao snage ni za izjednačenje.

Novak je ‘plesao’ na terenu dvorane u Torinu, a poznato je da kada Srbin igra na prepoznatljivom nivou protivnici nemaju nikakve šanse. Nakon vođstva od 2:1, došao je na red Rudov servis gem, koji je Novak odigrao na perfektan način i oduzeo je servis rivalu u ekspresnom stilu. Tada je svima bilo jasno da se Rud neće vratiti u igru, te da će Nole podići još jedan trofej u fascinantnoj karijeri.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Na putu do trofeja Nole je redom pobeđivao Stefanosa Cicipasa, Andreja Rubljeva, Danila Medvedeva i Tejlora Frica. Jedini igrač na celom takmičenju koji je uspeo da oduzme set Novaku je Danil Medvedev, a taj meč čak nije imao ni rezultatski značaj za našeg tenisera. Sezona za Novaka i elitu svetskog tenisa je završena. Đoković će malo odmoriti, a potom startuje pripreme za prvi grend slem u narednoj sezoni, Australijan open.

Novak je sada izjednačio rekord Rodžera Federera po broju osvojenih završnih masteresa (6), a došao je do prve titule nakon čak sedam godina.

29
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter