0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ALBA SILOVITA UOČI DUELA SA ZVEZDOM: Berlinski tim slavio u derbiju, Sikma zabeležio tripl-dabl!

Objavljeno: 20.11.22 u 22:45

Naredni rival crveno-belih dočekuje okršaj u dobrom raspoloženju!

U okviru 7. kola nacionalnog prvenstva Nemačke, košarkaši Albe savladali su Ludvigzburg rezultatom 99:91. Berlinski sastav, koji ima utakmicu manje u odnosu na većinu ekipa, još uvek ne zna za poraz i nalazi na deobi prve pozicije sa Bonom uz učinak 6:0.

Vrlo neizvesnu utakmicu posmatrala je publika u Mercedes-Benz Areni, s obzirom da je gostujući tim pružio i više nego snažan otpor. Alba je na poluvreme otišla sa samo jednim poenom prednosti, ali je domaćin u nastavku zaigrao na znatno višem nivou, te je uspeo da neutrališe nalete Ludvigzburga.

Najbolji period igre za domaće viđen je u četvrtom kvartalu koji je Alba u svoju korist rešila sa 27:22.

Najefikasniji igrač u redovima pobednika bio je Koumađe sa učinkom od 17 postignutih poena i šest skokova. Pratio ga je Blat sa 15 poena, tri uhvaćene lopte i osam uspešnih dodavanja. Smit je dodao 13, a Timan 12 poena. Fantastičnu utakmicu odigrao je Luk Sikma, koji je ostvario tripl-dabl učinak od 11 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Ajzea Vajthed je na drugoj strani postigao 21 poena, uz skok i šest uspešnih dodavanja. Hub je dodao 18 poena.

Popularni Albatrosi već u utorak dočekuju Crvenu zvezdu, u susretu 9. runde Evrolige. Zvezda se trenutno nalazi na 17. poziciji sa učinkom od dva trijumfa i šest poraza, dok je Alba 13. sa skorom od tri pobede i pet poraza.


Standings provided by Sofascore

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter