Fudbal, EURO 2012 Group C, qualifications.Serbia Vs. Farska Ostrva (Faroe Islands).Milan Jovanovic, celebrate his first goal .Beograd, 06.09.2011..Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com ©
in ,

USPESI NAM SAMO KUPUJU VREME: Ne sme rukovodstvo da se bira u kafani, jedan je razlog što nismo potonuli!

Milan Jovanović, nekadašnji fudbaler Liverpula i neizostavni član selekcije Srbije je u razgovoru za Kurir istakao kako bi prema njegovom mišljenju trebalo da se bira rukovodstvo FSS, apostrofirao određene greške, ali i otkrio zašto pored lošeg sistema Srbija uspeva da ima uspeha na međunarodnoj sceni.

– Znate šta… Pre svega, način izbora… To sam uvek apostrofirao, ne treba niko da me cenzuriše, ne dugujem bilo šta, bilo kome. Pošteno ću odgovoriti na vaše pitanje. Ovo što je fudbalska reprezentacija postigla, to je samo amortizacija i kupovanje vremena za jedan ambijent koji nam ne služi na čast i koji je veoma loš u kontinuitetu kada je u pitanju srpski fudal. Srpski fudbal je mnogo šire polje od rezultata reprezentacije. Na svu sreću, ovde se rađaju majstori, pa mi plivamo decenijama – poručuje je Milan Lane Jovanović, da bi se potom nadovezao:

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

– Način na koji se ljudi biraju na vodeće pozicije FSS, ne može da služi na čast jednoj modernoj državi. Politika u sportu je potrebna. Da daje zdrave impulse, da pomaže, da gradi, da unapređuje, da daje krila, ali nikako da kadrira! Jer obično, kad politika nekoga kadrira, ona kupuje ono što je najjeftinije, ono što lako može sutra da potezom jedne gumice izbriše. I to viđamo. Svi oni koji su tako došli, na sraman način su završili svoje karijere. Prema tome, ne znam da li će nam iskustvo ikada pomoći. Ne mislim da će iko mene, ili vas poslušati. Nećemo mi ništa promeniti ovim našim intervjuom, ali zbog savesti, moje je da uvek kažem ono što mislim i ono što osećam. Smatram da možemo mnogo bolje i dostojanstvenije rešavati kadrovska rešenja za najveće funkcije u sportu.

– Da! Kada politika ne bi kadrirala i kada bi svaki potencijalno zainteresovan akter mogao da svoju biografiju predstavi na javnom konkursu. Ponavljam javni konkurs, gde ne može bilo šta da se sakrije. Sad ovo iz kafane… To je na foru onoga što sam rekao ranije. Konkurs je jedini način da se na jednom mestu okupe slični i najbolji. To je to. Prosto kao pasulj. Jer za tako važne sisteme, potrebna je homogena grupa – završio je Milan Lane Jovanović.

1
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

NIJE SE POBEDA PROTIV MAKABIJA NI PROSLAVILA KAKO TREBA: Košarkaši Partizana se već spremaju za novi izazov!

NE MOŽETE GA SLOMITI: Novak Đoković poslao Frica kući, a sebi otvorio vrata finala! (VIDEO)