0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

PREDSEDNIK FIFA NIKAD OŠTRIJI: „Evropljani treba da se izvinjavaju narednih 3000 godina, a ne da drže predavanja o moralu!“

Objavljeno: 19.11.22 u 12:52

Kakva konferencija.

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje sutra u 17 časova utakmicom između domaćeg Katara i Ekvadora.

Svakako po imenima ne previše atraktivna utakmica, ali će biti praćena, to je zasigurno.

Međutim, danas je predsednik FIFA, Đani Infantino, optužio Zapad za licemerje zbog toga na koji način izveštava o stanju ljudskih prava u Kataru.

Mnogo se priča o nastradalim radnicima tokom izgradnje stadiona za potrebe Mundijala, kao i o odnosu katarskih vlasti prema LGBT ljudima. Povodom ovoga, Infantino kaže.

Danas imam snažna osećanja. Danas se osećam kao stanovnik Katara, kao Arapin, kao Afrikanac, kao gej, kao čovek sa invaliditetom, kao radnik migrant. – ističe prvi čovek FIFA.

Prošle godine u februaru, pojedini mediji su preneli informaciju kako je poginulo oko 6,500 radnika iz raznih azijskih zemalja. Vlasti u Kataru su pobijale te tvrdnje, jer kako navode nisu umrli radili poslove u vezi sa Mundijalom.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

Ja sam Evropljanin. Za sve ono što smo radili širom sveta u prethodnih 3.000 godina, morali bi da se izvinjavamo sledećih 3.000 godina, a ne da sada držimo predavanja o moralu. Ako je Evropa zaista zabrinuta za sve ove ljude, može da stvori legalne kanale, kao što je to uradio Katar, pa da radnici dođu u Evropu. Da im daju budućnost, da im pruže nadu. Zaista mi je teško da razumem kritike. Moramo da ulažemo da pomognemo ljudima, da ih obrazujemo i stvorimo im bolju budućnost. – odbrusio je Infantino.

Čudi ga kako niko ne vidi napredak Katara od 2016. godine, a ističe da pre svega brani fudbal.

Ova predavanja o moralu su licemerna. Čudi me kako niko ne vidi napredak u Kataru od 2016. Ja ne moram da branim Katar, mogu oni to sami. Ja branim fudbal. – zaključio je konferenciju Đani Infantino.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter