0
Fudbal

FOTO: FSS

SRBIJA ZAMALO OSTALA BEZ MATIĆA, EVO ZA KOGA JE TREBAO DA NASTUPA: Nestvaran put veznog fudbalera, priča koja se sreće samo u filmovima! (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.22 u 19:38

Nemanja Matić je definitivno jedan od najboljih fudbalera u istoriji Srbije od sticanja njene nezavisnosti 2006. godine. Vezni fudbaler je između ostalog igrao za Čelsi i Mančester junajted, a zanimljiva je priča kako je došao do reprezentativnog dresa. Ipak u MerkurXTip podkastu, jedan naš trener otkrio je pozadinu o njegovom debiju za Srbiju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MerkurXtip (@merkurxtip.rs)

Borivoje Filipović je ispričao o tome kako je Nemanja zaigrao za Orlove. Matić je kao mlađi fudbaler nastupao u Košicama, do FSS je dospela informacija kako pored velikog talenta, može da se desi da ga Orlovi ispuste, i da on počne sa nastupima za selekciju Slovačke. Ipak, to se nije desilo, vezni fudbaler se odazvao pozivu Srbije, gde je nakon dva meča sve impresionirao i pokazao široj fudbalskoj javnosti o kakvom se talentu radi.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Potom, protiv Italije je impresionirao svojom igrom, što je privuklo pažnju Karla Anćelotija, koji ga je potom momentalno odveo u Čelsi. Ipak, tek par godina kasnije ćemo Nemanju upoznati kao veznog fudbalera svetske klase, a ova priča samo govori kako i pored svog talenta, neke stvari moraju da se poklope.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter