0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

IGOR ŠTIMAC NAS UPOREDIO SA HRVATIMA IZ DEVEDESETIH: Srbiju vidim kao favorita iz senke! (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.22 u 11:54

Igor Štimac, nekadašnji selektor Hrvatske za indijski Telegraf je rekao kako Srbiju vidi kao favorita iz senke na Mundijalu u Kataru.

Srbiju vidim kao favorita iz senke. Imaju vrlo jaku ekipu. Iakosu u teškoj grupi sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom, Srbija ima dovoljno municije da eksplodira. Njihova ekipa me podseća na vreme moje generacije u Hrvatskoj. Napokon su pronašali pravog selektora u Draganu Stojkoviću. Briljirali su u kvalifikacijama, pobedivši Portugaliju. Vrlo su slični Hrvatskoj iz devedesetih godina. Na teren donose snagu, fizikalije. Videćemo kako će to da izgleda u Kataru. Za njih je ovo novo iskustvo” započeo je Štimac, a onda pričao o glavnim favoritima za osvajanje najvećeg takmičenja u fudbalu:

“Očekivanja su uvek velika od Brazila. Francuska nije u formi, ali je standardno jaka. Nemačka je uz moć kolektiva uvek tu. Ipak, po meni je Argentina ekipa na koju treba baciti oko. Izgledaju vrlo dobro. Prvi put nakon 2014. igraju dobar fudbal. Ne susreću se često s Evropljanima, pa je tu i doza nepredvidivosti. Belgija je dobra i ovo je poslednja šansa velikoj generaciji, ali ponoviću da Argentina može daleko” konstantovao je on, a onda pričao o svojoj Hrvatskoj i njenim dometima:

Hrvatska je u odličnoj formi. Ligu nacija smo završili spektakularno, dobili smo Francusku i Dansku u gostima. Rekonstrukcija ekipe nakon 2018. je uspešno izvedena. Neka starija lica su otišla, a novi momci su uvedeni u sastav. Tranzicija je bila vrhunska. Ekipa je nova i ima dobar spoj mladosti i iskustva, tu je pet-šest vrlo dobrih mladih igrača. Sad sve zavisi kako će se nositi sa pritiskom, kako će se prilagoditi. Hrvatska je ekipa koja je uvek imala problem u grupnoj fazi, ali posle ćemo biti ekipa protiv koje je najteže igrati. Niko ne želi da igra protiv Hrvatske” zaključio je Igor Štimac.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter