0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR KATAI O MAKABIJU: Stajao nam je taj pritisak da treba da igramo Ligu šampiona, ali Bože moj igraćemo je sledeće sezone! (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.22 u 10:58

Aleksandar Katai je u velikom intervjuu za Mozzart sport pričao o mnogim temama, a dotakao se i prvog plej-ofa u karijeri i bolne eliminacije od Makabija iz Haife.

Na kraju polusezone, jedina crna mrlja u dosadašnjem toku sezone 2022/23, za Crvenu zvezdu je svakako evropska scena, gde prvi put posle 3 godine neće igrati na proleće. Glavni razlog za to svakako je i ispadanje u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona i to u poslednjem minutu revanš meča. Lakše je crveno-belima bilo prošle i pretprošle sezone u trećem kolu kvalifikacija za LŠ, da se preusmere na takmičenje u Ligi Evrope, ali sada ih je taj gorak ukus pratio sve do pobede nad Ferencvarošem, a evo kako Katai gleda na dvomeč sa šampionom Izraela:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Svima je smetalo što nismo dobili. Ali moraju svi da shvate da je Makabi jako dobra ekipa. Nijanse su odlučivale. Realno, dvomeč je bio super za gledanje, posebno za ljude sa strane, bez emocija. Odličan frudbal, baš odličan. Tamo smo slabije ušli u utakmicu, ali smo došli do povoljnog rezultata. Nismo smeli da dozvolimo da oni okrenu meč u svoju korist. To je fudbal, dešava se, dešavaće se i u budućnosti. Moramo da igramo dalje. Jeste nam bilo teško” započeo je Katai, a onda pričao o emotivnom rolerkosteru tokom revanš meča u Beogradu:

„Da me neko ne shvati pogrešno, to je samo fudbal. Nije rat, nije život ili smrt. Život se nastavio dalje, srećniji bismo bili da se igrala Liga šampiona. Sve je uoči revanša bilo odlično. Sjajna atmosfera, sjajno smo i otvorili meč. Vodili smo. Namestilo se tako, eto Milan Pavkov nije zaslužio da se na njemu prelomi utakmica. Doneo je mnogo radosti klubu…” rekao je popularni Magiko, a onda pričao o Makabijevom učešću u najelitnijem klupskom evropskom takmičenju:

”Gledao sam ih baš protiv Juventusa, tada su pobedili 2:0. Nekako tada najviše puta pomisliš kako bi bilo dobro da smo mi pokušali protiv italijanskog velikana. Osetiš ozbiljnu žal. Ali to su detalji kao ozbiljan tim moramo da prevaziđemo. Ne možemo da se vratimo nekoliko meseci unazad. Da možemo sigurno bismo neke stvari uradili drugačije” konstatovao je Kata, koji ni sad ne može da proceni koja je bolja ekipa, Zvezda ili Makabi:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„ Detalji su odlučivali. Oni su komapktni, igraju lepo. Nekako se osetilo da će nijanse prelomiti. Rezultat je bio tu negde. Videlo se da ćemo ih teško dobiti 3:0, ili oni nas sličnim rezultatom. Videlo se da će se obe ekipe mučiti i da će jedan detalj prelomiti dvomeč. Tu smo negde” bio je jasan, a onda najavio Ligu šampiona sledeće sezone, jer do sada nikada u karijeri nije nastupao u eliti:

”Stajao nam je taj pritisak da treba da igramo Ligu šampiona. Znali smo to, ali Bože moj igraćemo je sledeće sezone” završio je Aleksandar Katai ovu temu.

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter