0
Katar 2022

FOTO: FSS

SRBIJA BROJALA DO 5 PROTIV BAHREINA: Generalna proba za Katar više nego uspešna, sledeći izazov – Brazil! (FOTO)(VIDEO)

Objavljeno: 18.11.22 u 18:20

Rano vođstvo za Orlove.

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Bahrein u prijateljskoj utakmici pred Svetsko prvenstvo u Kataru. Orlovi su slavili sa 3:1, a uz dva pogotka Dušana Tadića, u strelce se upisao i Dušan Vlahović. Na drugoj strani, naša mreža, zatresla se nakon jedanaesterca.

PRVO POLUVREME:

Pogodak za našu reprezentaciju postigao je Dušan Tadić u 8. minutu, nakon izvanredno izvedenog slobodnog udarca, ali su Bahreinci brzo izjednačili.

Posle nekoliko minuta, Stefan Mitrović je oborio jednog protivničkog fudbalera, dok je Jusuf bio siguran i tako postavio rezultat 1:1 u 14. minutu.

Nakon pogotka Bahreina, Orlovi neko vreme nisu uspeli da stvore nikakvu šansu. Igrali su statično, bez mnogo ideja u napadu.

U 25. minutu je Ilić probao sa oko 20 metara, ali je lopta otišla pored stative. Nakon 7 minuta, šansu je imao i Luka Jović, koji je prevario protivničkog igrača, ali na kratko, jer je brzo sustignut i sprečen da uputi šut ka golu Bahreina.

Srbija je imala slobodan udarac i u 39. minutu, na desnoj strani gola protivnika. Gudelj ga je izveo, uputio je šut, ali je golman Bahreina bio više nego siguran. Izvanrednu priliku u završnici prvog dela igre, imao je Luka Jović, koji je promašio stopostotnu šansu pred golom Bahreina.

Možda već na poluvremenu, treba očekivati izmene selektora Stojkovića, kako bi što više fudbalera dobilo priliku na ovom meču. Selektor pomno prati sve što se događa na terenu, kao i koliko od koga može da očekuje u mečevima koji predstoje.

VESTI O KATARU:

DRUGO POLUVREME:

Kapiten Dušan Tadić, brzo je doneo vođstvo fudbalskoj reprezentaciji Srbije i to u 50. minutu. Prvo je nakon sjajnog dodavanja Vlahovića, Tadić dobio loptu, koju je smireno poslao u mrežu Bahreina za 2:1.

Novi gol, stigao je neverovatno brzo, nakon samo minuta gre. Kombinacija Ilića i Tadića, pa proigravanje Vlahovića, donelo je prednost od 2 gola razlike našem timu.

U 60. minutu, meč su završili Tadić i Milinković Savić, dok su u igru ušli Đuričić i Grujić.

Nakon 10-tak minuta, videli smo dobar pas Đuričića za Jovića, ali se isprečio defanzivac bahreina, koji je otklonio opasnost.

Nakon dva pogotka, naši momci su malo umirili igru. U 73. minutu, priliku je imao i Bahrein, kada je Al Hajam centrirao do Benadija, ali je njegov šut otišao preko gola Srbije. 

U 76. minutu, Strahinja Pavlović je pogodio prečku nakon kornera.

Srbija do novog pogotka stiže u 87. minutu, a golmana Bahreina je savladao FIlip Đuričić.

Nisu se tu zaustavili Orlovi, pa je tačku na ovaj meč stavio Luka Jović u 90. minutu, a svoju drugu asistenciju upisao je Vlahović.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter