0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

ORGANIZATORI ŠOKIRALI: Svega par dana pre početka Mundijala navijači saznali veoma loše vesti!

Objavljeno: 18.11.22 u 16:23

Biće čudno.

Svetska prvenstva u fudbalu su mnogo više od sporta. To su globalni događaji koji na nekoliko nedelja bukvalno „zaustavljaju“ planetu.

Ono po čemu su svakako specifična jeste i alkohol, a posebno pivo koje se u velikoj meri pije tokom Mundijala. Ipak, u Kataru će biti drugačije.

Naime, samo dva dana pred početak Svetskog prvenstva, organizatori su potvrdili da na stadionima neće moći da se služi alkoholno pivo, a potvrda ove odluke došla je i od FIFA.

Nakon razgovora sa vlastima zemlje domaćina Svetskog prvenstva i FIFA, doneta je odluka da prodaja alkoholnih pića bude dozvoljena na navijačkim festivalima pod okriljem FIFA, ostalim mestima gde se okupljaju navijači, kao i mestima koja imaju licencu za prodaju pića. Ali, pivo se neće prodavati na stadionima. – piše u FIFA saopštenju.

Međutim, šampanjac, vino, viski i ostala žestoka alkoholna pića biće prodavana u luksuznim oblastima stadiona. Što se tiče piva, biće moguće konzumiranje jedino bezalkoholnog piva.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter