0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA PONOSNA NA SVOJE PULENE: Petorica omladinaca zaigrala za prvi tim!

Objavljeno: 17.11.22 u 12:50

Crveno-beli čuvaju svoje bogatstvo!

Crvena zvezda je gostovala u Krupnju protiv domaćeg Rađevca povodom stogodišnjice postojanja kluba, a petorica talentovanih bisera je dobilo poziv od Miloša Milojevića da otputuje sa ekipom i zaigra za seniorski tim. Reč je o Stefanu Marinkoviću, Alekseju Vukičeviću, Luki Stojsavljeviću, Nemanji Vidojeviću i Borisu Matiću.

Stefan Marinković kao najiskusniji među odabranima, imao je već priliku da bude deo seniorskog tima Crvene zvezde, s obzirom da je putovao na prethodne zimske pripreme. Rođen je 2005. godine, u Zvezdi je od petlića i reprezentativni je golman, a o njegovom „refleksu“ i igri nogom se priča širom Evrope.

– Može se reći da sam posavetovao drugare, jer sam nešto iskusniji, ali generalno, svi znamo šta se od nas očekuje u Zvezdi. Nema tu razlike u pristupu, ni kada se igra za omladince, ni za prvi tim. Srećan sam što sam dobio priliku da branim, i moram da istaknem da mi svaki trening sa prvim timom i Crvene zvezde, ali i Grafičara izuzetno znači. Imam priliku da radim sa vrhunskim golmanima i siguran sam da ću iskoristiti šansu kada je budem dobio.

Aleksej Vukičević je Marinkovićev „klasić“, takođe je rođen 2005. godine, ali u Somboru, a u klub iz Ljutice Bogdana došao je u pioniorskom uzrastu. Iako uvek golgeterski raspoložen, svoj mir našao je u odbrani, premda neretko u timu Zorana Rendulića igra i na sredini terena. Izuzetno laganog koraka i gotovo bez greške i „kiksa“ u svom dugačkom stažu u Zvezdi.

– Baš sam bio srećan kada mi je saopšteno da ću putovati sa ekipom u Krupanj. Svakom igraču koji stasava na terenima iza juga Marakane je to san, da zaigra za prvi tim. Ušao sam s klupe, u glavi sam bio opušten, kao i uvek što sam na terenu i želeo sam samo da ispunim očekivanja koja su postavljena pred mene. Zahvalio bih se i stručnom štabu na pozivu, zauvek ću pamtiti ovu utakmicu.

Luka Stojsavljević je takođe rođen 2005. godine, i u Zvezdi je još od prvih treninga kada se formirala selekcija, premda je u rodnoj Batajnici počeo da šutira loptu. Definicija „vingera“ u svakom smislu te reči, s obzirom da pokriva čitavu levu stranu, te da mu nije strano da pogađa, ali i ispunjava defanzivne zadatke. Ne samo da je dobio priliku da zaigra, već je i startovao za prvi tim Crvene zvezde.

– Zvezdaš sam, tako da sam izuzetno srećan što sam imao priliku da zaigram sa igračima koje gledam sa tribine i to još kao starter. Veliko je ovo iskustvo za mene i generalno mi je izuzetno drago što dobre igre koje pružam u omladicnima ne prolaze nezapaženo. Nastaviću da radim i da spremno čekam sledeći poziv prvog tima.

Nemanja Vidojević je kao i Stojsavljević od starta meča dobio priliku da zaigra, a opet slično Vukičeviću, reč je o izuzetno polivalentnom fudbaleru, s tim da je on rođen 2004. godine u Čačku. Može da igra i u sredini, ali i u odbrani, a kvaliteti kao što su pregled igre kojeg bi se postidele i mnoge „desetke“, te hirurški precizna duga lopta, ali i fudbalska inteligencija, Vidojevića čine nezamenjivim u Rendulićevom timu.

– Ceo život sam sanjao o tome da zaigram za prvi tim Zvezde i sada mi se to ostvarilo. Ne mogu rečima da opišem uzbuđene koje sam doživeo kada mi je rečeno da ću startovati, ali ne planiram da se time zadovoljim. Želim da nastavim da pružam dobre partije u omladincima i da zaigram za Zvezdu i u zvaničnoj utakmici.

Boris Matić je neko ko je u Zvezdi takođe još od petlićkog uzrasta, rođen je 2004. godine i dobro pamti „šljaku“ na kojoj je Toma Milićević selektirao talentovane dečake. Ako bi morali da ga opišemo jednom rečju, onda je to – univerzalac, jer nema koju poziciju nije pokrio kod Rendulića ove jeseni. Miran i tih, ali uvek nasmejan i spreman da svojoj brzinom namuči rivale – navodi se u opisu Matića na Zvezdinom sajtu.

– Kao neko ko je od glave do pete Zvezdino dete, sve što mogu da kažem je da sam ovim ispunio san. Srećan sam i što sam na svom primeru pokazao da se trud i rad uvek isplate, jer sam u jednom trenutku imao manju minutažu u omladincima, ali nisam odustajao. Ono što mogu sad da kažem je da mi je ovo motiv da još više treniram i radim.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter