0
Katar 2022

FOTO: FSS

ERAKOVIĆ: ‘Voleo bih da se sastanemo sa Kanadom u finalu, damo tri gola Borjanu i pokažemo ko je ko!’ (VIDEO)

Objavljeno: 17.11.22 u 15:50

Mladi štoper se dotakao saigrača iz Crvene zvezde u razgovoru za sajt FSS-a.

Samo tri dana deli nas od početka Svetskog prvenstva. Sve misli usmerene su direktno na Katar i izazove koji očekuju našu reprezentaciju. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija na teren prvi put izalaze 24. novembra, kada će u terminu od 20 časova odmeriti snage sa jednim od glavnih favorita za osvajanje Mundijala, selekcijom Brazila.

Uoči početka turnira za sajt Fudbalskog saveza Srbije govorio je jedini reprezentativac koji nastupa u Superligi Srbije.

-To je obaveza više – poručuje defanzivac Crvene zvezde.

-U Kataru branim čast domaćeg prvenstva i trudiću se da opravdam očekivanja fudbalske javnosti. Reprezentacija je mnogo viši nivo od Superlige Srbije i to poziva na još veću odgovornost. Informacija me je zatekla u autu, počeli su da me bombarduju pozivima i porukama, najpre porodica, pa svi ostali. Reakcija je bila fenomenalna, nisam mogao da verujem da sam se našao među putnicima za Katar, želeo bih da se zahvalim selektoru i stručnom štabu na ukazanom poverenju – rekao je Eraković koji neće biti jedini član Crvene zvezde na Svetskom prvenstvu:

-Pričao sam malo sa Bukarijem, pretpostavljao sam de će biti pozvan za reprezentaciju Gane. On prati našu reprezentaciju, zna sa kakvim kvalitetom raspolažemo i dao nam je velike šanse za dobar plasman na Mundijalu. Borjanu sam poželeo da prođe grupu i da se sastanemo u nokaut fazi. Bilo bi lepo da se vidimo u finalu, da mu damo tri komada i da pokažemo ko je ko.

Eraković je oduševljen atmosferom u nacionalnom timu:

-Nisam verovao da je sve na ovom nivou, dok nisam ušao u reprezentaciju i postao deo jedne fantastične grupe. Iako sam među najmlađima u timu, osećam se zaista lepo, svi me gledaju na isti način, od kapitena Tadića do mog druga Ivana Ilića. Dišemo kao jedan i to je najveća prednost ove generacije. Čekamo sa nestrpljenjem 24. novembar. Možda su nas neki svetski mediji prerano otpisali. Govori se mnogo o brazilskom inatu, pa valjda je srpski inat veći od brazilskog. Polako. O minutaži uopšte ne razmišljam, čast mi je što sam akter najveće smotre svetskog fudbala i uživam družeći se sa ovim divnim momcima.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter