0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ: ‘Sloboda govora je danas samo iluzija! Od mene su napravili lošeg momka, jer ne mislim kao većina!’

Objavljeno: 17.11.22 u 13:50

Verovatno najbolji igrač u istoriji belog sporta govorio je bez ‘dlake na jeziku’ za poznati italijanski list!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pruža fenomenalne partije na završnom masters turniru u Torinu. Novak je obezbedio plasman u polufinale prestižnog takmičenja već posle dve runde, jer je bez izgubljenog seta savladao Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljeva. U petak od 14 časova očekuje ga susret sa Danilom Medvedevim.

U intervjuu za italijansku ‘La Stampu’ Đoković je govorio bez ustezanja. Njegov razgovor za poznati tamošnji list je uzburkao kompletnu javnost, jer je Novak prvi put direktno komentarisao osude na njegov račun.

– Znam da nekad ljudi misle da se foliram, da određene stvari radim jer želim da budem voljen. Nije tako, ja samo hoću da budem svoj, jedinstven. To je nešto što se gubi danas. Nije moguće udovoljiti svima, ali ako imamo političku korektnost, onda valjda možemo da iskažemo svoje ideje sa poštovanjem, bez mržnje, sa slobodom. Sloboda govora je danas prema mom mišljenju samo iluzija – kazao je srpski as i dodao:

– Imam jedan idealan primer iz ove godine, zbog svega što mi se desilo oko vakcine. Izrazio sam samo slobodu da sam odlučim šta ću uraditi sa svojim telom, i odjednom sam etiketiran kao antivakser, što nisam. Ako ne pripadaš uopštenom načinu razmišljanja, brzo postaneš loš momak. A to nije dobro – istakao je Đoković između ostalog.

9
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter