0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

AKO IDETE U KATAR, ZABORAVITE NA LUKSUZ: Hlada nigde nema, ali veliko pivo košta 1.700 dinara!

Objavljeno: 17.11.22 u 13:25

Važna upozorenja za sve koju putuju na Svetsko prvenstvo!

Samo tri dana ostalo je do početka Svetskog prvenstva u fudbalu. Prva utakmica na programu je u nedelju od 17 časova, kada će Katar odmeriti snage sa Ekvadorom. Brojni nacionalni timovi su već stigli u Katar, a ista situacija je i sa novinarskim, reporterskim ekipama.

Kvalitet organazacije Mundijala se već dugo dovodi u pitanje, a svoje impresije izneo je novinar britanskog Bi-Bi-Sija, Nesta Mekregor. On je izdvojio tri glavna utiska.

Kako Mekgregor ističe jasno je vidljiva mala prostornost čitavog mundijalskog kompleksa. On je taj određeni prostor uporedio sa veličinom pojedinog osrednjeg muzičkog fesitavala u Velikoj Britaniji.

To ima svoju dobru i lošu stranu. Novinarske ekipe neće morati da prelaze stotine kilometara od jednog do drugog velelepnog stadiona, ali navijači opet neće imati priliku da vide mnogo toga.

Druga negativna stavka jesu ogromne vrućine u Kataru, a malo je mesta gde možete da se sklonite od sunca. Postoje samo šatori koji će najverovatnije biti krcati prilikom odigravanja utakmica.

Da, ponoviću to opet, vruće je – sunce u zenitu, prži. Sve vreme puta do mesta gde će se igrati utakmice, do tog kompleksa, i nazad, neizdrživo je i neprijatno. Malo gde se može pronaći hlad. Vrelo je, zraci sunca prodiru, a beton pod nogama prži – kaže Mekgregor

Treća stavka u nizu jeste konzumiranje alkohola, koji jeste dozvoljen, ali cene su ‘paklene’.

– Alkohol je dostupan ovde – pinta piva (oko pola litre, dakle veliko pivo) košta 12.5 funti (blizu 1700 dinara). Za iste pare mogu se kupiti sok, burger i čips.

 

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter