0
Evrokupovi

FOTO: Chelsea FC @ChelseaFC/ Twitter screenshot

LEGENDA ENGLESKOG FUDBALA OKAČILA KOPAČKE O KLIN: Osvajač Lige šampiona sa Čelsijem postao penzioner! (FOTO)

Objavljeno: 16.11.22 u 22:23

Štoperu je bilo vrlo teško da donese ovakvu odluku, ali ponosan je na sve urađeno!

Proslavljeni reprezentativac Engleske koji je za nacionalni tim zabeležio 61 nastup, Geri Kejhil, odlučio je da okači kopačke o klin. Štoper je za vreme boravka u Čelsiju uspeo da osvoji čak osam trofeja, među kojima se izdvajaju dve titule prvaka Premijer lige, kao i pehar Lige šampiona.

Geri je tokom bogate karijere nastupao za Aston Vilu, Barnli, Šefild junajted, Bolton, Čelsi, Kristal Palas i Bornmut, koji mu je ujedno i poslednji klub. Od finiša prethodne sezone Geri nije pronašao adekvatan angažman i odlučio je da se ‘penzioniše’.

-Postigao sam stvari o kojima sam nekada sanjao, stvorivši neverovatne uspomene. Fudbal je igra koja mi je pružila toliko uživanja i uspeha i dok donosim odluku da okačim kopačke o klin, mogu iskreno da kažem da sam mu dao sve što sam imao.

FOTO: STARSPORT

Neverovatni uspesi poput osvajanja Lige šampiona i Premijer lige, do privilegije da budem kapiten svoje zemlje i Čelsija.

Proveo sam 20 godina trenirajući svaki dan, trudeći se da budem u najboljoj mogućoj formi za dan utakmice, kako bih pomogao timovima za koje sam igrao da budu uspešni… Posle mnogo razmišljanja, osećam da je sada vreme da pređem na sledeću fazu svoje karijere – poručio je Kejhil.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter