0
Fudbal

FOTO: Screenshot

U KATARU NEMAJU SLUHA ZA NOVINARE, A PRVENSTVO NIJE NI POČELO: Obezbeđenje prekinulo izveštavanje danske ekipe! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.22 u 22:59

Problemi već pet dana uoči otvaranja prestižnog takmičenja!

Dok se mnogobrojne televizijske i novinske ekipe spremaju za put u Kataru, jedan deo profesionalaca je već stigao u zemlju koja organizuje Mundijal. Među njima nalaze se i članovi danske TV2 Njuz stanice, koji su pet dana uoči otvaranja Svetskog prvenstva doživeli neprijatno iskustvo. Jedno je sigurno, novinare očekuje mnoštvo problema u narednom periodu.

Novinar Rasmus Tantholt i njegov kolega kamerman imali su neprijatan susret sa obezbeđenjem. Naime, oni su prekinuti tokom uključenja uživo iz Katara. Poručeno im je da će njihova kamera biti uništena, u slučaju da ne prestanu sa snimanjem. Danski dvojac je posedovao svu potrebnu dokumentaciju, kao i važeće akreditacije.

Video snimak kompletnog događaja možete pogledati OVDE.

-Plaše se šta će stići do šire javnosti. Prema mom iskustvu, nakon što sam izveštavao iz 110 zemalja, što je više prljavog veša to je posao novinarima i reporterima teži. Ne dopada im se činjenica da su sada novinari iz celog sveta tu, da snimaju kampove za migrante, da razgovaraju sa homoseksualcima. Oni žele da prikažu samo veliku fudbalsku žurku, ali očigledno sve mora da se radi uz njihovu dozvolu – izjavio je kasnije Tantholt, nakon provere akreditacija koje su u potpunosti validne.

-Na kraju smo skoro dobili izvinjenje. Ne u potpunosti naravno, ali dobio sam čašu soka od nara, možda je to bio način da mi se uputi neka vrsta izvinjenja – konstatovao je danski reporter.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter