0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

OVU SU TRI NAJSKUPLJA IGRAČA NA MUNDIJALU: U samom vrhu više nisu Mesi i Ronaldo!

Objavljeno: 15.11.22 u 22:30

Primetna je smena generacija čak i kada su astronomske zarade u pitanju!

Samo pet dana deli nas od otvaranja Svetskog prvenstva u Kataru. Ceo sportski svet mislima je usmeren na 20. novembar i početak velike bitke za čuvenu ‘boginju’.

Fudbalski fanatici raduju se duelima najboljih igrača na planeti. Mnogo karakteristika razlikuje ovaj šampionat od svih prethodnih, a za razliku od Mundijala u Rusiji, u potpunosti se promenila lista najplaćenijih igrača.

S obzirom na odsustvo Erlinga Halanda, zbog neuspeha Norveške u kvalifikacijama, najplaćeniji fudbaler na Mundijalu je Kilijan Mbape. Vrednost francuskog asa dostiže neverovatnih 160 miliona evra. Na drugom mestu je rival Srbije, mladi Brazilac, Vinisijus Žunior. Treće mesto na tabeli zauzima engleski ofanzivac, Fil Foden koji vredi 110 miliona.

Zanimljivo je da vrh liste više ne čine ni Kristijano Ronaldo, a ni Lionel Mesi. Među najskupljim pojedincima na tržištu nema ni proslavljenog poljskog reprezentativca, Roberta Levandovskog.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter