4
Domaći fudbal

FOTO: Arena Sport Premium 1/Screenshot

EKSPERT POTVRDIO, ALI I ŠOKIRAO JAVNOST: Nije bio faul za Zvezdu, ali će sudija imati visoku ocenu i pored toga! (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.22 u 08:07

Crvena zvezda pobedila je Radnik u Surdulici rezultatom 2:1 i tako došla do trinaest bodova prednosti nad Partizanom. Pobedu klubu iz Ljutice Bogdana doneo je Aleksandar Katai, golom iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena.

Taj faul koji je napravljen nad Nemanjom Milunovićem, izuzetno je sporan u očima pojedinih, a Zdravko Jokić, sudijski ekspert, pojasnio je situaciju.

 

– Sudija nepotrebno ide levo umesto da bude iza igrača sa brojem 11. Kada je bio iza, video bi da nije bilo kontakta i prekršaja u ovoj situaciji. Morao je da pusti igru, leva noga plavog igrača je bila statična, igrač Zvezde je u pokretu, pao je, ne vidi se, moguće da je zakačio u zamahu, ali igrač nije pokušao da ga napadne plavi igrač, njegova noga je statična i nije moglo da dođe do kontakta. Da je sudija bio u položaju desno, on je bespotrebno otišao levo i nije mogao to ni da vidi – rekao je Jokić, pre nego što je objasnio i zašto VAR nije reagovao.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

– Ne, ovo je situacija takva, dobro je pitanje, ovo nije akcija u kontinuitetu, kao da je pogrešno dosuđen aut, korner… Posle dosuđenog faula, golman je mogao da odbrani. VAR interveniše kada tim koji je napravio prekršaj, a tim koji je to uradio, postigne gol. Niko nije znao da će pasti gol, kada sudija dosudi ovakav prekršaj, a padne gol, aut, pa padne gol. Ocena sudije se tada umanjuje za 0,2. Ako je sudija sudio vrlo dobro, njegova ocena će biti umanjena za tih 0,2, pa bi umesto 8,5 imao 8,3, što nije negativna ocena – zaključio je Jokić.

5
2

4 Komentara

  1. Da li je onda ispavno da se dosudi nešto što nisi video? E baš tu se vidi namera. Ako nešto ne vidiš kako onda da odlučiš?

    4
    0
    Odgovori
  2. U ovoj istoj Surdulici sudija je dosudio presmesan penal za Partizan. Pogledajte i sami. Rikardo se nabija igracu u krilo a igrac Radnika bezi,na kraju Rikardo pada,sudija gleda var i pokazuje na belu tacku.To je tek sou. Inace ona pljacka protiv TSC-a je neverovatna ali eto,oni daju sebi za pravo da komentarisu Zvezdu

    32
    24
    Odgovori
  3. Genijalno. Ekspert da ne kaže ništa, sem da opravda da je dobar sudija, baš dobar… Da ne brine čovek jer nije našao kad da svira penal za mutanta… Fuj.

    23
    18
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter