2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DAMIR ČAKAR: Ovaj posao radim srcem i emocijama! (FOTO)

Objavljeno: 15.11.22 u 18:18

Nakon poraza od Partizana u poslednjem meču jesenjeg dela, svoje utiske izneo je trener Novog Pazara, Damir Čakar.

„Šteta. Mogli smo makar do boda protiv Partizana, kako da ne. Bio sam veoma iscrpljen po završetku meča. Nijedna utakmica me nije toliko ispraznila. Malo su i osećanja pomešana“ započeo je Čakar, a onda nastavio da analizira sam meč:

„Svega sam bio svestan pre utakmice. Krenuli su sa najjačim adutima, sa Kvinsijem Menigom, Rikardom Gomešom, Fusenijem Dijabateom… Nosili smo se, ali falilo nam je energije i benzina, pogotovo u drugom poluvremenu. Iscrpljeni smo. Fizički smo pali. Da smo odmerili snage 15 dana ranije, ubeđen sam da bi bilo drugačije. Videlo se da smo na izamaku snaga. Mnogi ne mogu više normalno ni da hodaju, skratile se se noge, lože… Sve je to fudbalska priča i normalna stvar. Poslednje je kolo polusezone. Nije lako da izađeš na teren u fenomenalnom stanju, koji iziskuje snagu, brzinu i fokus tokom svih 90 minuta. Takođe, teško je očekivati da Partizan veže kikseve kući u Mozzart Bet Superligi, da za polusezonu tri puta izgubi u prvenstvu. Mislim, izvodljivo je to, ali u praksi jako teško. Dobio ih je Spartak tri dana ranije, a bolje da smo to učinili mi“ jasan je bio Čakar, a onda je istakao da nema šta da zameri svojim fudbalerima, ne samo u delu sa crno-belima, već od trenutka od kada je preuzeo mesto šefa stručnog štaba:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Dali su koliko su mogli, nemam specijalnih primedbi. To je tako. To je fudbal i uvek postoji žal. Bilo bi sjajno da je ostalo 0:0, ali i ovako su ti momci napravili velike stvari. Mirno čekaju proleće. Ušli su i među osam najbojhih ekipa u Kupu Srbije. Generalno, postoje svi preduslovi da se tako nastavi i na proleće. Nedostaje samo malo da bude i mnogo bolje“ konstatovao je on, a onda otkrio da li će plavo-beli nastaviti takmičenje sa njim kao trenerom:

„Samo zdravlja, a neka bude šta biti mora. Šalu na stranu, otprilike sam se sa svojim prijateljima dogovrio da priču privedemo kraju do pauze u šampionatu. Ostaje žal što još uvek ne posedujem trenersku profi licencu. Na neki način sam osakaćen. Moramo da sednemo i porazgovaramo. Verovatno će sve biti izvesnije narednih dana. Svestan sam da mi je data šansa, da je prepoznato nešto u meni. Ja to poštujem. Ovaj posao radim srcem i emocijama“ zaključio je Damir Čakar.

FOTO: STARSPORT
1
0

2 Komentara

  1. Za Cakara je ipak prevelik zalogaj da vodi jedan Novi Pazar koji ima velike ambicijem, treba on jos da se kali sa nizerazrednim klubovima u Crnoj Gori pa kad ispece zanat, onda da radi sa superligasima

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter