0
Fudbal

FOTO: Screenshot

DA LI JE PRAVI ALI DAI IZA OVE OBJAVE: Iranac rekao da ostaje u otadžbini, odbio službeni poziv!

Objavljeno: 15.11.22 u 15:15

Kao bomba odjeknula je vest da je legendarni iranski fudbaler i doskoršanji najbolji strelac u istoriji reprezentativnog fudbala Ali Dai osuđen je na smrtnu kaznu zbog učešća u protestima zbog smrti dvadesetdvogodišnje Mahse Amini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ali Daei (@alidaei)

Iranac se ipak obratio putem instagrama, ne obraćajući pažnju na natpise medija.

„Pozdrav mojim dragim i časnim sunarodnicima. U ovim danima kad se većina nas ne oseća dobro, odbio sam službeni poziv FIFA i fudbalskog saveza Katara da sa suprugom i ćerkama prisustvujem Svetskom prvenstvu, kako bih ostao sa vama u otadžbini. Voleo bih da izrazim saučešće svim porodicama koje su ovih dana izgubile svoje najmilije. Nadam se svetlim danima za Iran i Irance. Ali Daei“, napisao je iranski fudbaler. 

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Da li je pravi Ali zapravo iza ove objave, ili su ipak iranske vlasti umešane u ovu objavu, ostaje još da vidimo. Sigurno je samo da je situacija u Iranu i više nego alarmantna što se tiče ljudskih prava.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter