0
Fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojkovic konferencija za medije at Sports center of Serbia Footbal Federation on September 19, 2022 in Stara Pazova, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PIKSI SVESTAN PRITISKA: ‘Srbija će svima biti problem – Hoćemo u nokaut fazu!’

Objavljeno: 14.11.22 u 12:46

Očekivanja su veća nego ikad!

Selektor reprezentacije Srbije – Dragan Stojković Piksi svetstan je velikog pritiska, jer je naš narod zaista željan uspeha. Ipak, selektor je malo ‘spustio loptu’.

‘Ništa mi nismo posebno u odnosu na ostale narode i ostale medije. Svi očekuju čuda da se dese, što bismo mi bili drugačiji od njih? To je normalna stvar i ja to razumem. Mi težimo i pokazaćemo maksimum. Ako neko bude bolji od nas, pružićemo im ruku i tražiti drugu, treću šansu… Da ćemo svima biti problem, bićemo. Nemojte da to da izgubite iz vida. Mi imamo kvalitet i solidarnost. Najvažnije je da gledamo ispred nas – Brazil, Kamerun, Švajcarsku… Pokušaćemo da osvojimo dovoljan broj bodova za narednu fazu. Ne znam koji je to broj bodova, ali hoćemo u nokaut fazu i učinićemo sve da dođemo do tog cilja’ – reči su našeg selektora, koji je potom dodao:

Players of Serbia team celebrate victory against Portugal Dusan Tadic Uros Racic Milos Veljkovic Nemanja Gudelj Nikola Milenkovic Marko grujic Head coach Dragan Stojkovic Dusan Vlahovic Dusan Tadic Aleksandar Mitrovic Mihailo Ristic Sasa Lukic goalkeeper Marko Dmitrovic Stefan Mitrovic Uros Spajic Ljubinko Drulovic Sergej Milinkovic-Savic Andrija Zivkovic Luka Jovic
Portugalija v Srbija – 2022 FIFA World Cup Qualifier
Lisabon, 14.11.2021.
foto: Starsport.rs ©

‘Mi smo u proteklih godinu i po dana, ono što smo govorili i pokazivali na terenu napravili svoj način igre, ispostavilo se da smo bili u pravu. Taj stil koji želimo da pokažemo je dao rezultat. Ja se ne odričem igrača samo radi mira u kući. Mene to apsolutno ne interesuje. Ova grupa igrača zaslužuje da se nađe na Svetskom pprvenstu na osnovu svega što smo pokazali. Igraćemo najbolje što možemo. U kom sistemu, bilo bi suludo da o tome govorimo, Moramo da vidimo stanje igrača, ima li tu problema ili nema. Srbija će se truditi da pokaže ono što je sada pokazivala. Nema razloga da se tu nešto menja. Menjaće se samo na osnovu onoga što će se dešavati na terenu. Ono u šta najviše verujem to su moje oči, ono što vidim. Statistike nam daju uvid u neke stvari, ali daleko je od toga da oldlučuju .Ponašaćemo se u odnosu na ono što vidim.’ – zaključio je Piksi.

Srbija prvi duel na Svetskom prvenstvu igra protiv Brazila, a taj meč je na programu 24.11.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter