0
Košarka

FOTO: KSS

ORLOVI DOČEKUJU TURSKU U KRCATOM ‘PIONIRU’: Evo gde možete gledati prenos utakmice!

Objavljeno: 14.11.22 u 10:48

Sve je spremno za spekatkl u Beogradu!

U ponedeljak, 14. novembra muška „A“ reprezentacija Srbije će dočekati nacionalni tim Turske u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. Utakmica u hali „Aleksandar Nikolić“ se igra od 20 časova, a gotovo sve ulaznice su već rasprodate. Mali kontigent karata je sačuvan za dan utakmice i one se danas, od 10 ujutru nalaze u slobodnoj prodaji.

Srpskom nacionalnom timu su se nakon obaveza u svojim klubovima priključili Vladimir Lučić i Marko Gudurić.

Prenos susreta, koji je od izuzetno velikog značaja za naš nacionalni tim, možete pratiti na TV Sport Klub 1.

U nedelju tokom dana, očekivanja uoči susreta izneo je selektor Srbije, Svetislav Kari Pešić.

– Očekuje nas izazovna utakmica, sa druge strane i reakcija naših navijača je dosta dobra. Motivacija je dosta dobra, tako je i kod igrača. Želimo da uđemo u utakmicu sa pozitivnom energijom, da damo sve kako bismo pobedili. Nije presudna utakmica, ali može mnogo toga da nam donese, ne samo zbog dva boda, već i zbog direktnog odnosa sa Turcima. Grupa je dosta komplikovana, svako svakog može da dobije, o Letoniji ne bih trošio mnogo reči jer su se već prvi kvalifikovali za Mundobasket iz naše grupe. Nije ovo presudna utakmica, ali je mnogo značajna i bilo bi dobro da pobedimo. Biće teško i neizvesno, jer je njima praktično odlučujuća utakmica. U utakmicu sa Turskom ulazimo sa pozitivnom energijom i trudićemo se da odnosom, energijom i motivacijom nadoknadimo nedostatak uigranosti, što nam fali. Sada je potrebno da se svi udruže i dođu da bodre zajedno našu ekipu. Ne sumnjam da će to biti pokretačka snaga koja je ovoj ekipi potrebna. Košarka je, kako god mi svi razmišljali, ipak timski sport. Tu je pet igrača i oni moraju da se nađu zajedno kada je u pitanju napad, odbrana, zajednički ciljevi… To je da damo maksimum da se pobedi. Turska je ekipa koji su nosioci igre u turskim klubovima. Skoti Vilbekin iz Fenerbahčea daje kvalitet, dobro sastavljena ekipa Mahmutoglu je u životnoj formi, mi ga jako dobro znamo. Nije prvi put da on ima izražen procenat šuta za tri poena. Dosta dobar balans između unutrašnje i spoljne igre. Oni su borbena ekipa, igrali su sa dodatnom energijom protiv Belgije, bili jako agresivni. Moramo da odgovorimo na to, da odbrana budemo na minimumu agresivnosti koju očekujemo od Turske i da budemo jako odgovorni u igri – poručio je Pešić.

-Košarkaški savez Srbije apeluje na navijače da zbog gužve dođu ranije u dvoranu „Aleksandar Nikolić“ i budu snažna podrška nacionalnom timu u sutrašnjem duelu protiv reprezentacije Turske – navodi se na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter