0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KO ĆE DATI GOL? MITROGOL: Godišnjica čuvenog trijumfa nad Portugalom i pogodak Mitrovića vredan plasmana na Mundijal! (VIDEO)

Objavljeno: 14.11.22 u 09:50

Portugal je te noći kapitulirao u Lisabonu!

U ovom momentu već kultne izjave Dragana Stojkovića o sigurnom plasmanu na Mundijal obistinile su se na današnji dan prethodne godine. Pred krcatim tribinama slavnog ‘Da Luža‘ u Lisabanu, Orlovi su na radost cele Srbije savladali Portugal sa 1:2 i izborili učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Dogodilo se čudo te noći u portugalskoj prestonici. ‘Ako se po jutru dan poznaje’, hipoteza je koju je Piksijeva četa oborila te noći.

Poveli su Portugalci već u 2. minutu susreta, kada je Renato Sančez iskoristio nesporazum u poslednjoj liniji odbrane našeg tima. Nisu Orlovi posustali, već junački krenuli u ofanzivu. Kapiten ekipe, Dušan Tadić, poravnao je rezultat na 1:1 sjajnim pogotkom u 33. minutu.

Malo ko je očekivao da će Srbija preuzeti inicijativu i dominitari na ovako neugodnom gostovanju za bilo koji tim na planeti. Bez obzira na sve, odvažno i neustrašivo izgledala je Piksijeva vojska u tim momentima. Ronaldo i ekipa nisu imali odgovor na takvu energiju naše selekcije.

Sve manje vremena za potpuni preokret, a domaćin ‘parkirao autobus’ ispred gola… Ista priča sve do 90. minuta, a onda na scenu stupa Aleksandar Mitrović. Ostalo je istorija! Uživajte!

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter