0
Košarka

FOTO: Starsport

ATAMAN BESAN NA SUDIJE, PROZVAO I ŽOCA: Igrali su jako agresivno, nije normalno da su imali toliko penala!

Objavljeno: 14.11.22 u 22:18

Košarkaši Srbije od 20 časova dočkali su selekciju Turske u okviru meča kvalifikacija za predstojeći Evrobasket. Rezultat utakmice je bio 77:76 . Zanimljivo je da su naši košarkaši upisali 20 asistencija na 24 koša iz igre.

Ergin Ataman je nakon meča podelio svoje utiske.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

– Naravno, ovo je bila teška utakmica. Ali moram da kažem da sam ponosan na moje mlade igrače, ovaj nacionalni tim, koji je dao takvu borbu do poslednjeg promašenog šuta. Bila je ovo sjajna šuta. Igrali smo sjajnu odbranu ceo meč, imali smo par izgubljenih lopti posle kojih je Srbija našla 14 poena. To pokazuje da je Srbija igrala veoma agresivno. Za mene to nije normalno da Srbija ima 24 bacanja, a da mi imamo 17, a Srbija je igrala agresivno. Ovaj nivo košarke, počev od Evrobasketa, pa do Svetskog prvenstva, sudijske odluke su tu… Ali da imate 24 bacanja. Čestitke Ristiću, on je postigao šuteve karijere, 4/4 je dao tada, svaka mu čast na tome – počeo je Ataman, a zatim je progovorio i o nekoj vrsti prepirke sa Svetislavom Pešićem i to na sred utakmice:

Rekao sam da nije dopušteno da se treneri svađaju. Rekao sam sudijama da je bio nesportski faul, a Pešić je počeo da priča sa mnom, da se buni, što nije fer. Ne znam kakvu vrstu pritiska je on imao na ovoj utakmici nakon što je poražen na Evrobasketu, ali nije fer na ovom nivou da mi se on tu buni. Ja sa njim nisam pričao, nego na sudijama. Ljut sam na njega, veliki mi je prijatelj, ali je to uradio zbog pritiska na Evrobasketu.

Bilo je priče i o Vasi Miciću.

Svi pričaju o tome. Ne znam ko je isprovocirao ovu raspravu. Juče sam rekao to, ne želim da komentarišem. Pitajte Šarasa zašto nije poslao Kalinića ovamo, zašto Željko nije poslao Papapetrua u Grčku. Teška je situacija, Efes se bori u Evroligi, Micić je isto malo povređen, nije trenirao skroz zadnja dva dana. Takva je odluka donešena, kao što je i Barselona i Partizan doneo svoje odluke.

3
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter