0
Evropske lige

FOTO: TV Arena Sport/ printscreen

SRBIN JE HEROJ ‘VUČICE’: Matić spasao Romu pogotkom u 94. minutu, Milinković-Savić ljutito vadio loptu iz mreže! (VIDEO)

Objavljeno: 13.11.22 u 17:18

 Reprezentativac Srbije ostao nesavladan posle penala, ali nije zaustavio nekadašnjeg saigrača iz nacionalnog tima!

Fenomenalnu fudbalsku predstavu na stadionu ‘Olimpiko‘ pružili su igrači Rome i Torina, koji su nakon nešto više od 90 minuta borbe morali da se zadovolje podelom plena. Utakmica 15. kola italijanskog nacionalnog prvenstva završena je rezultatom 1:1. Prava infarkt završnica viđena je na velelepnom stadionu u prestonici Italije. Heroj rimske ‘Vučice‘ bio je srpski vezista, Nemanja Matić, koji je pogotkom u 94. minutu doneo bod svom timu.

Prvo poluvreme proteklo je u prilično izjednačenom odnosu snaga, uzevši u obzir da je gostujući sastav bio za nijansu konkretniji. Popularni Bikovi su uputili sedam udaraca na gol rivala u prvih 45 minuta, dok su domaći u tri navrata zapretili Vanji Milinković-Saviću.

Daleko uzbudljiviji program na terenu prikazan je u nastavku meča, po završetku najduže pauze. Kao ključni momenat meča može se izabrati 54. minut, kada je u igru sa klupe ušao iskusni Nemanja Matić, koji je zamenio Madija Kamaru.

Već minut kasnije Torino je uspeo da dođe do iznenađujućeg vođstva, ali njihova hrabrost je došla na naplatu. Vilfird Singo je uputio odličan centaršut, a Karol Lineti je nakon sjajnog skoka glavom loptu poslao u mrežu Rome.

Spektakl u finišu meča počeo je u 89. minutu, kada je nakon faula nad Nemanjom Radonjićem na teren uleteo trener Rome, Žoze Murinjo. Arbitar Antonio Rapuano je legendarnom Portugalcu pokazao crveni karton i udaljio ga sa klupe.

Roma je dobila penal u 92. minutu kada je Kofi Điđi napravio prekršaj u kaznenom prostoru. Andrea Beloti je preuzeo odgovornost, ali ‘zadrhtale’ su mu noge protiv bivšeg tima. Napadač je pogodio stativu.

Dibala je u 94. minutu pucao kao iz topa, ali je stativa zaustavila ‘bombu’ argentinskog reprezentativca. Lopta se odbila do ivice kaznenog prostora, prvi je do nje stigao Nemanja Matić, a onda je usledio fantastičan šut i gol vredan boda.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter