FOTO: OSS
in , , ,

NA VANREDNOJ SKUPŠTINI IZABRAN NOVI PREDSEDNIK SAVEZA: Mandat od pet godina za olimpijskog šampiona! (FOTO)

Zoran Gajić je dobio naslednika!

Đula Mešter, dosadašnji prvi potpredsednik OSS, izabran je danas za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj izbornoj Skupštini OSS, održanoj u beogradskom hotelu „M“. Delegate Skupštine OSS na početku rada pozdravio je Zoran Gajić, dosadašnji predsednik OSS, a sada ministar sporta u Vladi Republike Srbije.

FOTO: OSS

Mešter je predložio, a Skupština jednoglasno usvojila predlog, da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OSS, Jelena Nikolić, prvi potpredsednik, Petar Bogunović, potpredsednik i Vesna Đurišić, potpredsednik. To je ujedno sastav predsedništva OSS.

Đula je u skladu sa Statutom OSS predložio članove Nadzornog odbora u narednom mandatu. Jednoglasnom odlukom delegata, Dragan Tadić je izabran za predsednika, a Stefan Čuković i Novak Savanović za članove Nadzornog odbora OSS.

Novi predsednik, kao i svi članovi predsedništva i Nadzornog odbora OSS izabrani su na period od pet godina, odnosno do 2028. godine.

Mešter je diplomirao na Višoj mašinskoj školi u Subotici i stekao zvanje inženjera mašinstva. Govori mađarski, italijanski i engleski jezik. Đula Mešter je jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena. U toku svoje bogate karijere osvojio je 12 medalja sa reprezentacijom: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama (2000. i 1996), srebro na Svetskom prvenstvu (1998), bronzane medalje u Svetskom Kupu izazivača (1996) i Svetskom Kupu šampiona (2001), srebro (2003) i dve bronze (2002. i 2004) u Svetskoj ligi, zlato (2001), srebro (1997) i dve bronze (1995. i 1999) na Evropskim prvenstvima.

Igrao je za klubove u Italiji i Grčkoj, a u domaćem prvenstvu za Spartak i Vojvodinu, sa kojom je 1996. godine osvojio 3. mesto u Kupu šampiona.

Mešter je bio predsednik SD Spartak iz Subotice, a na mesto potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije izabran je 2016. godine. Na mesto prvog potredsednika OSS postavljen je 2019, dok je 2022. godine izabran za četvrtog predsednika u istoriji Odbojkaškog saveza Srbije.

 

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Autor: HotSport

MILOJEVIĆ: ‘Na ovakvim mečevima se osvajaju titule! Malo smo podlegli provokacijama, izašle su sve emocije!’ (VIDEO)

SRBIN JE HEROJ ‘VUČICE’: Matić spasao Romu pogotkom u 94. minutu, Milinković-Savić ljutito vadio loptu iz mreže! (VIDEO)