0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

MESIJEVA IZJAVA ŠOKIRALA PLANETU: ‘Gvardiola je fudbalu naneo mnogo štete!’ (FOTO)

Objavljeno: 13.11.22 u 18:37

Niko se nije nadao da će Argentinac izgovoriti ove reči!

U vreme Pepa Gvardiole, u periodu od 2008. do 2012. godine, ekipa Barselone je vedrila i oblačila na evropskoj fudbalskoj sceni. Katalonci su dominirali u svim takmičenjima, pod dirigentskom palicom španskog stručnjaka i majstorijama na terenu koje su prvenstveno izvodili Lionel Mesi, Ćavi Ernandez i Andreas Inijesta.

Mnogi su želeli da kopiraju Barsu u prepoznatljivom stilu igre, ali ostalima to nije polazilo ‘za nogom’. Mesi je u tom periodu pružao najbolje partije u karijeri, pa je najnovija izmena vezana za Gvardiolu šokirala fudbalski svet.

-Gvardiola je napravio mnogo štete fudbalu, jer se stvorila slika da je ono što radimo u Barseloni jednostavno i svi su hteli da nas kopiraju. Nakon naših igara video sam Gvardioline ideje u brojnim klubovima, ali… – kazao je Mesi, a preneo ‘Universo Valdano’.

FOTO: Youtube screenshot

-Bez ikakve sumnje, Gvardiola ima jedinstven pogled na fudbal, posebnu pripremu mečeva i sposobnost da prenese ideje – poručio je legendarni Argentinac.

Gvardiola je posle Barselone sedeo na klupi minhenskog Bajerna, a od 2016. godine je šef stručnog štaba Mančester Sitija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter