0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

IVIĆ PETOM ULEPŠAO TRIJUMF CRVENO-BELIH: Rendulićevi puleni sigurni protiv Rada!

Objavljeno: 13.11.22 u 19:10

Zvezda ostvarila novu pobedu!

U zaostaloj utakmici 11. kola Omladinske lige Srbije, Crvena zvezda je savladala Rad sa 3:1, čime su puleni Zorana Rendulića upisali još jedan trijumf. Najlepši potez na meču viđen je u 13. minutu kada je David Ivić petom postigao gol, a u strelce su se još upisali razigrani Mateja Radonjić i kapiten Stefan Pirgić. Distribuirao je lopte na sjajan način i dva gola „namestio“ Luka Bošković, a partiju je asistencijom upotpunio i Pirgić.

Crvena zvezda – Rad 3:1 (2:1)

Stadion: „Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda“.

Sudija: Andrija Stojanović.

Strelci: Ivić u 13, Radonjić u 28. i Pirgić u 75. minutu za Crvenu zvezdu, a Radovanović u 23. minutu za Rad.

Strpljivo su gradili igru omladinci Crvene zvezde i stigli do pogotka iz prve konkretne prilike. Igrao se 13. minut kada je Marić uposlio Pirgića, a on uputio oštar pas u peterac gde je David Ivić petom zahvatio loptu i „šmekerski“ matirao Stevanovića. Potez je izazvao velike aplauze prisutnih na tribinama terena iza juga Marakane, ali su gosti ubrzo izjednačili. Igrao se 23. minut kada su kontru naplatili pogotkom fudbaleri Rada, a akciju je krunisao Radovanović koji se najbolje snašao u petercu crveno-belih.

Nastavila je Zvezda da preti, a u 25. minutu je Ivić posle odlične lopte Boškovića mogao da pogodi glavom, ali je Stevanović paradom poslao loptu u korner. Distribuirao je Bošković i dva minuta kasnije, a ovog puta se akcija završila golom. Odlično je vihorni vezista sa desnog boka poslao loptu na desetak metara od gola gde je utrčavao Mateja Radonjić i sjajno matirao Stevanovića. Milimetri su delili Pirgića da u 31. minutu stigne do lopte koju je poslao Stojsavljević i pošalje je u nebranjeni deo mreže, a Rendulić je mogao da bude zadovoljan reakcijom svojih pulena koji su posle izjednačenja, nastavili da napadaju i brzo ponovo došli do vođstva. Ređale su se šanse Zvezdinih juniora, pa su tako i Ivić i Stojsavljević mogli da dodatno uvećaju prednost svog tima, a ponovo je Rad čekao kontre ili pad koncentracije Zvezdine odbrane, kako bi zapretio. Bio je to slučaj u 42. minutu, ali je Popović iz peterca gađao preko gola…

Često se Vidojević spuštao u poslednju liniju, pa je u nekim trenucima delovalo da Zvezdini omladinci igraju sa tri štopera i dva beka koji praktično stoje na polovini protivnika. Stativa koju je pogodio Repac u 60. minutu kao da je „probudila“ sve aktere na terenu, s obzirom na to da se mirnije ušlo u drugo poluvreme.

Udarac Vidojevića glavom iz 66. minuta završio je preko prečke, a Radonjićeve bravure na sredini terena u kojima je proturao loptu kroz noge protivnika, pokazivale su da Zvezda ima punu kontrolu nad utakmicom. Ponovo je Bošković delovao kao asistent kada je u 75. minutu odlično centrirao iz slobodnog udarca na prvu stativu, gde je spremno čekao Stefan Pirgić i glavom lobovao istrčalog Stevanovića.

Crvena zvezda: J. Miladinović, Matić, Vukičević, Marić (od 83. Goldin), Mimović (od 46. Radujko), Vidojević, Pirgić, Radonjić (od 74. Brajić), Bošković, Stojsavljević (od 67. Fajsal), Ivić (od 78. Nikčević).

Rad: Stevanović, Taker, Konstantinov, Rupar, Vukomanović, Repac (od 83. D. Nikolić), Krstić (od 83. Pahomov), Radovanović (od 77. A. Nikolić), Popović, Petrović (od 67. Vujović), Popesković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter