0
Košarka

FOTO: FIBA

SRBIJU SAMO KORAK DELI OD PLASMANA NA SP: Orlovima je neophodna podrška u ponedeljak, u goste stiže Turska!

Objavljeno: 12.11.22 u 08:44

Mnogo bi nam značio trijumf.

Nako izuzetno lošeg starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, Srbija je uspela da se vrati na pravi put. Prvo su u letnjim prozorima savladane Grčka i Turska, u mečevima u kojima smo nastupali sa najjačim sastavom, da bi potom sinoć, naši momci bili bolji i od Velike Britanije u gostima.

Sada nas očekuje jedan meč, koji može biti od presudnog značaja za osiguravanje mesta koje vodi na SP. Naime, naša selekcija će u ponedeljak ugostiti Tursku u dvorani Aleksandar Nikolić, a selektor je više puta pozivao navijače da dođu i tako bodre Orlove u bitnoj utakmici.

FOTO: FIBA

Pobedom nad Turskom, ta selekcija bi imala skor 3-5, dok bi Srbija bila na 5-3. Takođe, ostali bi nam još mečevi sa Grčkom u gostima i Velikom Britanijom u Srbiji.

Grčka će protiv Belgije morati da reši pitanje plasmana na SP, dok nas u slučaju trijumfa nad Turskom, to ne bi preterano zanimalo. Letonija je pobedom nad Grčkom obezbedila plasman na prvenstvo, dok su ostala slobodna još 2 mesta iz naše grupe.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter