0
Ostali sportovi

FOTO: Savez za školski sport Srbije

ŠKOLSKI SPORT: Košarka dobila najbolje u Beogradu!

Objavljeno: 12.11.22 u 11:56

Ovo su pobednici.

Košarka je definitivno jedan od najomiljenijih sportova kod osnovaca i srednjoškjolaca. U Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, uspešno je održano Gradsko prvenstvo u košarci za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola grada Beograda.

Prvenstvo je organizovala i sprovela Beogradska asocijacija za školski sport, uz finansijsku podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Nagrade su delili Duško Savanović, Vesna Zirić, Novica Todosijević, Goran Ivković, Vladimir Tica i drugi.

FOTO: Savez za školski sport Srbije

Plasman – prva tri mesta: Dečaci VII i VIII razred – 1. OŠ „Svetozar Miletić“ (Zemun), 2. „Đorđe Krstić“ (Čukarica), 3. „Borislav Pekić“ (Novi Beograd). Andrija Džarlić iz škole „Svetozar Miletić“ proglašen je za najkorisnijeg igrača na završnom turniru. Devojčice VII i VIII razred – 1. „Ujedinjene nacije“ (Čukarica), 2. „Majka Jugovića“ (Zemun), 3. „Ivo Andrić“ (Rakovica). Mia Avramović iz škole „Ujedinjene nacije“ sa Ceraka, proglašena je za najkorisniju igračicu.

Dečaci V i VI razred – 1. „Despot Stefan Lazarević“ (Zvezdara), 2. „Majka Jugovića“ (Zemun), 3. „Sveti Sava“ (Mladenovac). Andrija Terzić iz škole „Despot Stefan Lazarević“ sa opštine Zvezdara) izabran je za naboljeg u konkurenciji učenika V i VI razreda. Devojčice V i VI razred – 1. „Duško Radović“ (Čukarica), 2. „Mihailo Petrović Alas“ (Stari Grad), 3. „Bora Stanković“ (Voždovac). Za najkorisniju košarkašicu u ovom uzrastu proglašena je Milica Lukić, iz škole „Duško Radović“ sa Čukarice.

FOTO: Savez za školski sport Srbije

Dečaci srednje škole – 1. „XIII beogradska gimnazija“ (Čukarica), 2. „XIV beogradska gimnazija“ (Vračar), 3. Gimnazija u Obrenovcu. Odlični Miloš Cvrkota iz „XIII beogradske gimnazije“ dobio je pehar za najkorisnijeg igrača. Devojčice srednje škole – 1. Sportska gimnazija, 2. “X gimnazija Mihajlo Pupin”, 3. Gimnazija „Patrijarh Pavle“ iz Rakovice.

FOTO: Savez za školski sport Srbije

Tamara Ivanović iz Sportske gimnazije proglašena je za najkorisniju igračicu, završnog turnira.

U Beogradskoj asocijacijo za školski sport nastavljaju sa daljim aktivnostima u finišu godine. Talentovane sportiste očekuju završna Prvenstva Beograda u streljaštvu I basket 3 na 3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter