0
Košarka

FOTO: FIBA

BRITANCI PONOSNI NAKON PORAZA OD SRBIJE: „Momci su počeli da grizu za dres, radili su sve što mogu!“

Objavljeno: 12.11.22 u 10:18

Pružili su više nego dobar otpor.

Košarkaška reprezentacija Srbije, sinoć je savladala Veliku Britaniju u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo rezultatom 68:74. Bila je ovo izuzetno bitna utakmica za naš sastav, dok nas novi izazov očekuje već u ponedeljak kada ćemo odmeriti snage sa selekcijom Turske.

Nakon poraza Britanije, medijima se obratio i trener domaćih Mark Steutel, koji je bio zadovoljan partijom njegovih košarkaša.

Pre svega čestitke Srbiji, koja je izborili ovu pobedu. Za nas, kao za svaki tim u prozorima je važno pronaći ritam, činilo mi se da smo blizu da dođemo ispred u četvrtoj četvrtini. To je bila pozicija u kojoj smo hteli da završimo. Ponosan sam na igrače, to nije lako reći. Trebalo se vratiti posle ovog leta, momci su krenuli da grizu za dres, radili su sve u njihovoj moći. Moraću da razmislim o taktici, ali za borbu sam preponosan, počeo je on.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Potom je dodao i da je napravljen dobar posao pri selektiranju tima, kao i da sada imaju određeni spoj mladosti i iskustva.

Uradili smo sjajan posao. Imali smo miks iskustva i mladosti, konstantno to pričam, važno je vratiti se, dati snagu sa klupe. Što više snage imate i energije, to je važnije.

Jedan od najboljih košarkaša Velike Britanije Gabrijel Olaseni, dodao je da je i on ponosan na tim, kao i da su imali određene šanse za trijumf.

– Ne mogu biti ponosniji na momke, letos nisu stvari išle na našu stranu, oba tima su imala podjednake šanse, pokazali smo da možemo da se borimo sa najboljima na svetu. Porazi su grozni, a pobede veličanstvene. Nema između, tužni smo sada. Treneri su nam sjajni, sada se fokusiramo na ponedeljak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter