0
Košarka

Head coach Gianmarco Pozzecco France - Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, quarter-final, Francuska - Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

POCEKO PONOVO PRAVIO ŠOU: „Ne mogu više da ćutim – poludeću!“

Objavljeno: 11.11.22 u 17:16

Nikako nije zadovoljan.

Definitivno derbi dana u FIBA kvalifikacijama za Mundobasket igra se između reprezentacije Italije i aktuelnog evropskog šampiona – Španije.

Ipak, kako je to već sada običaj u FIBA prozorima neće biti onih najboljih igrača, pa tako kod Furije neće biti nijednog evroligaškog igrača.

Takođe i Azuri su oslabljeni neigranjem Melija, Polonare, ali i NBA asa Fontekija. Na igrače Virtusa i Olimpije iz Milana će moći da računaju.

Ovako nešto se nikako ne dopada selektoru reprezentacije Italije, Đanmarku Poceku.

Znam da bi svi hteli da dođu i igraju pred 10.000 naših navijača. Svako bi želeo da vidi 12 igrača koji su bili na Evrobasketu, ali takav je sistem, i to nije moguće. Ne mogu više da ćutim. Poludeću razmišljajući o mojim momcima koji ne mogu da igraju zajedno. – rekao je energični stručnjak.

Gianmarco Pozzecco Serbia – Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija – Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Uveren je da postoji mogućnost da se nađe kompromis, a loptu prebacuje na Evroligu.

Jedan od najvećih problema u košarci je upravo to. Kada sam došao na poziciju selektora nisam mogao ni da zamislim da ću naići na ovoliko problema. Evo imamo fudbal sada, čitava planeta se zaustavi kada dođe svetsko prvenstvo, a u košarci ništa se ne zaustavlja i svi krive FIBA prozore, ali je realno da bi Evroliga mogla da napravi pauzu nedelju dana. – zaključio je Poceko.

Obe reprezentacije trenutno su na skoru 5-1.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter