0
Fudbal

FOTO: MerkurXTip

MerkurXTip FANTAZI: Halanda morate da imate u timu – Kuluševski se vraća na velika vrata!

Objavljeno: 11.11.22 u 12:36

MerkurXtip Fantazi – Saveti i najava  16. Kola

Tokom nedelje se igrao Liga Kup u Engleskoj. Većina ekipa je promešala sastave. U derbiju između Sitija i Čelsija, uspešniji je bio Pepov tim i slavio sa 2-0, golovima Alvareza i Mareza. Nije bilo povreda, dosta igrača je odmoreno i spremno za vikend. Ovo je poslednje kolo pred SP, sledeće je tek 26. decembra, gde ćemo svi dobiti jedan ekstra čip(wild card), te imati neograničen broj transfera i moći napraviti ekipu kakvu želimo za nastavak sezone. No, kasnije ćemo nešto više o tome, idemo u 16. kolo MerkurXtip Fantasy lige.

MANČESTER SITI-BRENTFORD

Bitna je informacija da je Kanselo odradio suspenziju u kupu i moći će da igra protiv Brentforda, što je sjajna vest za nas i znak da ga ostavimo u timu. Haland je ‘’must have’’, naravno sjajna opcija i za kapitena. De Brujne je odmarao preko nedelje i siguran je starter. Sve ide ka tome da će Siti pregaziti Brentford i ukoliko možete sa trojicom ‘’građana’’ da idete u ovo kolo, uradite to.

LIVERPUL-SAUTEMPTON

Teškom mukom i sjajnim odbranama Kelehera u penal seriji, Liverpul se provukao protiv Debija, jeste bio skoro drugi tim, dosta igrača je odmoreno. Najbitnije za nas je da Salah nije igrao i spreman je za ‘’svece’’. Možemo reći da je i u solidnoj formi posle dva gola protiv Totenhema u prošlom kolu, pa je sasvim logična opcija i za kapitena.

Sautempton koji se nalazi u zoni ispadanja, angažovao je Nejtana Džonsa za trenera, bivšeg menadžera Lutona. Ne ulaze baš sa dobrim raspoloženjem u ovaj meč i mislimo da nemaju mnogo šanse za pozitivan rezultat na Enfildu.

TOTENHEM-LIDS

Ispadanje iz Karabao Kupa od Notingema sa skoro najjačim sastavom je pokazatelj da je Totenhem u krizi. I po rezultatima i po igri Konteu ne ide dobro. Jeste da imaju dosta povređenih igrača, ali daleko da je to opravdanje. Kejn je jedini koji se može izdvojiti da pruža solidne partije. Ričarlison je ušao sa klupe u kupu i verujemo da će startovati za vikend. Kuluševski se oporavio i on je možda najbolja opcija od ‘’pevaca’’.

Protivnik je Lids, ekipa koja igra ultra dinamičan fudbal. Hitrina i eksplozivnost krase fudbalere Lidsa. Samervil je odličan u prethodne dve utakmice, doneo je 20 bodova, a s obzirom da Totenhem ne igra sjajno odbranu, možda bi mogao do bodova i za vikend. Svakako se za tu cenu isplati probati.

NJUKASL-ČELSI

Edi Hau je treći na tabeli. Sada smo već navikli na dobre partije ‘’svraka’’ što govori da su favoriti protiv Čelsija na svom Sent Džejms Parku. Kalum Vilson se oporavio i trebao bi igrati celu utakmicu. Almiron je u životnoj formi i bilo bi suludo izbaciti ga sada iz tima. Tripije je ubedljivo najviše bodova doneo od defanzivaca u ligi, on je ‘’must have’’.

Što se tiče ‘’plavaca’’ nisu u nekoj formi i Poter ima problema sa igrom. Maunt se izgubio, nema više njegovih šuteva sa distance i ubitačnih lopti. Pulišić deluje da je najopasniji igrač trenutno, Obamejanga nema nigde, mnogo loše partije pruža. Trenutno nikog ne bismo preporučili iz Londonskog tima.

VULVS-ARSENAL

Arsenal ne prestaje da nas oduševljava iz kola u kolo. Ispadanje iz kupa možda i nije tako loše po njih, mogu da se skoncentrišu na tri bitnija takmičenja, trenutno je najbitnije ono gde drže prvu poziciju i podsećaju na onaj ‘’nepobedivi’’ Arsenal iz 2004. godine. Žezus je bio kritikovan zbog nedovoljne efikasnosti, ali sjajan je u polju i svojim asistencijama i kretnjom mnogo znači ‘’tobdžijama’’. Mislimo da će dobiti ovu utakmicu i ubitačna trojka Saka, Martineli, Žezus bi trebalo da odrade posao kako treba.

‘’Vukovi’’ su najgori napad lige, mnogo se muče sa stvaranjem šansi i realizacijom, pa samim tim bih rekao da je vrlo moguće da Arsenal ne primi gol. Ben Vajt, Gabrijel, Saliba odlične opcije.

BRAJTON-ASTON VILA

Unai Emeri se na svoje prve dve utakmice sastao sa istim protivnikom, Mančester Junajtedom.  Sada ide u goste na jug Engleske, na noge Brajtonu. Očekuje se otvorena utakmica sa dosta šansi. Emeri voli da forsira mlade igrače kao što smo videli u prošlom kolu kada je Džejkob Remzi izdominirao sa dve asistencije i golom. Bajli je takođe odlično odigrao i postigao gol, ono što je zanimljivo za njega je da je svoja 4 pogotka za Vilu postigao pod komandom 4 različita menadžera.

Što se Brajtona tiče, De Zerbi igra ofanzivan fudbal, pored glavnog njihovog igrača Trosara, izdvojili bismo Japanca Mitomu, koji je pogodio u prošlom kolu protiv Vulvsa i u kupu preko nedelje.

FULAM-MANČESTER JUNAJTED

Dosta neizvesna utakmica, mnogo bitnija za Junajted, nego za Fulam. Domaćin je miran, deveti na tabeli i Marko Silva može biti zadovoljan za sada. Pereira je u dobroj formi, kada tu dodamo Vilijana sigurno da Fulam može zapretiti Junajtedu. Znamo da Silva ume da postavi dobar i visok presing protiv favorita, što bi moglo da napravi problema gostima. Ten Hag traži pobedu posle poraza od Vile, vraća mu se Bruno posle suspenzije, ali drugi Portugalac neće moći nastupiti iz istog razloga., a mislimo na Dalota koji je ušao u jako dobru formu. Rašford je najopasniji pojedinac kod ‘’crvenih đavola’’. Marsijal se oporavio i mislimo da će imati prednost u odnosu na Ronalda. Entoni bi takođe trebao početi. Očekuje se da obe ekipe daju po gol, stoga odbranu ne preporučujemo.

Zanimljivo kolo je pred nama, treba ga iskoristiti, uzeti što više bodova, pa mirne glave pogledati SP. A ukoliko još uvek niste, priključite se MerkurXtip Fantasy ligi i takmičite se za vredne nagrade, srećno! 😊

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter